PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=214307}

X-Men Geneza: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine
2009
7,2 177 tys. ocen
7,2 10 1 176759
4,4 43 krytyków
X-Men Geneza: Wolverine
powrót do forum filmu X-Men Geneza: Wolverine

Mam główne pytanie dotyczące tego albumu. Jacy mutanci występują w nim obok Wolverina?

ocenił(a) film na 7
sumi_88

Leeech, Szablozębny... i pare innych... wolę nie wymieniać więcej, bo mi się coś pochrzani z TASem... :PP Bo jak byłam malutka to oglądąłam se te bajeczki :PP

użytkownik usunięty
sumi_88

Żadni. W oryginalnym (genialnym) "Weapon X" pana Barry'ego Windsor-Smitha występuje tylko Wolverine.

Po wielu latach Marvel wypuścił jednak serię "Weapon X", która to z oryginałem ma wspólne na dobrą sprawę tylko tytuł i organizację, która prowadzi eksperymenty na mutantach. W tym komiksie pojawiają się postacie takie jak Sabretooth, Wildchild, Cable itp. Jest ich trochę, ale w filmie jak i komiksach wydanych w polsce nie uświadczysz większości z nich.
Seria ta jest typową amerykańską papką komiksową, której nie ma co porównywać do genialnej historii stworzonej przez B.W-S.

PS: W tym miejscu chciałbym się jeszcze pzyczepić do opisu niejakiego Dav'ego Jonesa. Otóż - stary... nie masz o czymś pojęcia to nie wypisuj bzdur.
"Historia ta została szczegółowo opisana w albumie "Weapon X" Barry'ego Windsor-Smitha."
Nie została opisana, bo jest zupełnie o czym innym :)
Gdybyś tam napisał, że scenariusz filmu został zainspirowany albumem "Weapon X" to nic by się nie stało. :)

Pzdr.