PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=214307}

X-Men Geneza: Wolverine

X-Men Origins: Wolverine
2009
7,2 177 tys. ocen
7,2 10 1 176903
4,3 45 krytyków
X-Men Geneza: Wolverine
powrót do forum filmu X-Men Geneza: Wolverine

1. na co Victor zabijał ludzi z dawnej grupy? (np. jakby bez potrzebnie tego Bolta)
2. zabójca ''XI'' to zmieniony i już nic nierozumiejący Wade Wilson? (bo jest tam napisane o
dwóch aktorach i to mnie myli (a wolałabym jednak się mylić, bo bardzo spodobała mi się postać Deadpool))
3. Blob niechcący tak tylko przytył?
jeśli ktoś zna odpowiedz to bardzo proszę o nią :)

ocenił(a) film na 7
mlaczarnafm

1. Ponieważ Stryker dał mu takie zlecenie, aby miał powód do rozmowy z Loganem.
2. Tak to prawdopodobnie to był Wade, ale nie był on jak to ująłeś "nic nie rozumiejący" tylko jakbym ja to ja ujął :D "przeprogramowany", dzięki czemu Stryker wydawał mu polecenia przez komputer.
3. Możliwe że niechcący :)

IronHulk12

a jeśli komputer uległby zniszczeniu, to Wade odzyskałby świadomość tego kim jest? (tylko powiedz, że tak, bo jeśli nie to będzie smutno :p)
dziękuję bardzo za odpowiedzi ;))

ocenił(a) film na 7
mlaczarnafm

Hmm... nie jestem pewien, lecz wydaję mi się że by odzyskał, bo przecież chyba mózg miał :D Jest też taka możliwość że Stryker wyczyścił mu wszystkie wspomnienia, ale ja również mam nadzieje że nie :)

IronHulk12

o to ważne, że jest choć nadzieja :D
hymm.. a korzystając z tego, że oglądałeś iron man, avengers itp. to się chciałam spytać czy jest tam jakiś ciąg, w sensie, że coś się z czymś łączy..? czy mogę spokojnie sobie najpierw obejrzeć thor potem hulka itd. i nic się nie stanie? xd

ocenił(a) film na 7
mlaczarnafm

Thor i hulk (ten z 2008 roku) łączą się jedynie z filmem Avengers, również Kapitan Ameryka łączy się z tym filmem. Jedynie w Iron Man 2 jest tak jakby scena nawiązująca do Mścicieli, ale również do Thora. Oczywiście wydaję mi się że najważniejszym filmem, który nawiązuje do Avengers jest Thor.
Więc nic się nie stanie jak sobie obejrzysz najpierw Thora, a potem Hulka :P

IronHulk12

czyli najpierw, obowiązkowo Thor, potem Iron Man, Kapitan, może Hulk i spokojnie Avengers? :D

ocenił(a) film na 7
mlaczarnafm

Ja bym ci radził Iron Man,Thor,Kapitan Ameryka i Hulk, a potem Avengers :)

IronHulk12

okk.. dzięki :)))

ocenił(a) film na 7
mlaczarnafm

Nmz :)

ocenił(a) film na 7
IronHulk12

Ja bym radził trochę inaczej: najpierw Hulk(ten z Edwardem Nortonem),na koniec filmu generał/czy jak mu tam było/ rozmawiał z Tonym Starkiem o jakiejś nowej broni/czy coś w tym rodzaju/,kolejno Iron Man,Thor,i Kapitan Ameryka.

ocenił(a) film na 7
m4rc1n31

Wydaję mi się (o ile dobrze pamiętam), że Stark rozmawiał z Generałem o tym, że jak to on ujął "Co pan na to, że zbieramy drużynę?", więc chodziło Starkowi prawdopodobnie o to, aby Hulk dołączył do projektu Avengers, a Generał Ross miał mu pomóc go odnaleźć. Przynajmniej takie są moje przypuszczenia. Więc chyba to nie ma nic do rzeczy w przedstawionej mojej kolejności filmów.

ocenił(a) film na 7
IronHulk12

Masz racje,Hulka oglądałem dawno,dzisiaj sobie jeszcze raz obejrzałem i jest tak jak mówisz/piszesz:)

ocenił(a) film na 7
mlaczarnafm

weapon IX to wade wilson = deadpool. Troche go przebajerowali w filmie, w komiksie posiadal jedynie zdolnosci regeneracyjne (o wiele wieksze niz Wolverine) mogl przezyc nawet odciecie glowy, nie razil laserami z oczu, nie teleportowal sie i uzywal zwyczajnych katan zamiast tych wysuwanych z rak :)
W 2014 ma ponoc wyjsc o nim film

Wawi000

aa tak właśnie niedawno temu zauważyłam, ze ma powstać o nim film ;p
hymm.. no to szczerze mówiąc komiksowo nic ciekawego nie robił..

ocenił(a) film na 8
Wawi000

komiksu o deadpoolu nie czytalem ale w grze Marveu ultimate alliance deadpool sie teleportowal (na male odleglosci) ,tak samo w x-men 2 :rise of apocalypse

użytkownik usunięty
dawid10809

W komiksie ma "pasek", który pomaga mu się teleportować, ale raczej raz na jakiś czas i na większe odległości. Co do laserów i tych mieczy wysuwanych to rzeczywiście bardzo przebajerzone, ciężko uwierzyć w ogóle że to ten Deadpool.

ocenił(a) film na 8

dedapool by chyba nie mogl strzelac majac miecze w lapie