Złap mnie, jeśli potrafisz

Catch Me If You Can
2002
7,9 350 tys. ocen
7,9 10 1 350344
7,4 62 krytyków
Złap mnie, jeśli potrafisz
powrót do forum filmu Złap mnie, jeśli potrafisz

Myślę że ogół obsady został dopasowany całkiem zmyślnie.
Film o chłopaku któremu posypało się życie i kradzieżą postanowił odnaleźć się w nim.
Biograficzny film i historia została opowiedziana chyba dokładnie i bardzo ciekawie.
Film mocno nie przewidywalny, zabawny, smutny - po prostu grający na emocjach.
Świetnie wyreżyserowany. Dobrze dobrane zdjęcia. Film wpasowany ładnie w klimat przemijającego czasu, w moment tamtych wydarzeń został dobrze przeniesiony.
To była jedna z najlepszych ról... Toma Hanksa. Zagrał osobę o nieprzeciętnych możliwościach i nadał jej duszę. Choć to DiCaprio był bohaterem, dobrze odgrywając rolę zadufanego w sobie oszusta, to film był dlatego tak dobry, że świetne tło zrobili aktorzy pozostali.
Ocena:8,5/10

ocenił(a) film na 8
zwichrowaniec

Masz rację, ale Tom Hanks zagrał jeszcze świetnie Foresta Gumpa!

użytkownik usunięty
zwichrowaniec

"Biograficzny film i historia została opowiedziana chyba dokładnie i bardzo ciekawie." Ciekawie, ale nie dokladnie, zostala troszkę przebajerowana, w innym temacie dalam fragment wypowiedzi Franka na ten tamat. Co do reszty zgadzam się w 100%.

Czy jeszcze ktoś blogoslawi ten film za naukę wymiawiania nazwiska Abagnale? Przed filmem poszlam do biblioteki po książkę (jest zajebista, polecam!) i pamiętam minę bibliotekarza który poprawil mnie w wymowie, takiego szpanu w życiu nie widzialam, po filmie wiem o co mu chodzilo :)