Nienawidzę DiCaprio, niecierpię DiCaprio, nieznoszę DiCaprio, a ten film BARDZO mi się podobał. I co ja teraz mam zrobić, grozi mi jakieś rozdwojenie jaźni, czy cuś? Hanks, Spielberg, Kamiński, Williams to razumię, nie zawiedli mnie, ale żeby DiCaprio?!!! Taki numer mi wyciął! Jak tu się przed samym sobą przyznać, że mi zaimponował? Nic, mówię to głośno i lecę do psychoanalityka : " DiCaprio dobrze zagrał w tym filmie". ... uf
DiCaprio jest genialnym aktorem ! Nie tylko w tym filmie zagrał świetnie, ale w innych także. Obejrzyj te pozycje:
1."Co gryzie Gilberta Grape'a"
2."Chłopięcy świat"
3."Romeo i Julia"
4."Titanic"
5."Człowiek w żelaznej masce."
6."Niebiańska plaża"
7."Aviator"
8."Krwawy diament"
I "Złap mnie..." juz znasz.
We wszystkich tych filmach LDC mnie zachycił.
I moim zdaniem nie masz prawa go nienawidzić, bo chyba nic złego Ci nie zrobił. Rozumiem, że można pewnych aktorów nie lubić lub za nimi nie przepadać, ale chyba bez przesady...
Zgodzę się z nr.1, 2, 7 i 9. Tu rzeczywiście gra świetnie. Szczególnie w 'Co gryzie..'
w 3,4,5,6 gra bardzo przeciętnie. Może to wina filmów w których faktycznie trudno się wykazać.
Mnie co prawda drażni jego wygląd lalki, natomiast trudno się nie zgodzić że jest dobrym aktorem.
mi sie we wszystkich filmach podobal.. yy.. znaczy w tych co do tej pory obejrzadalam...zawsze go lubilam..
Mam więcej ról:
"Critters 3"
"Chłopięcy świat"
"Co gryzie Gilberta Blythe'a"
"Szybcy i martwi"
"Przetrwać w Nowym Jorku"
"Pokój Marvina"
"Romeo i Julia"
"Titanic"
"Człowiek w żelaznej masce"
"Niebiańska plaża"
"Gangi Nowego Jorku"
"Złap mnie jeśli potrafisz"
"Aviator"
"Infiltracja"
"Krwawy Diament"
"W sieci kłamstw"
"Droga do szczęścia"
We wszystkich jest NAPRAWDĘ GENIALNY a filmy "Shutter Island" i "Inception" w których niebawem zagra na pewno będą kwintesencją jego WIELKIEGO GENIUSZU.
Dodałabym jeszcze kilka ( w tym genialną "Infiltrację") i wykreśliła "Romea i Julie" . Aktor wybitny bez dwóch zdań.
czemu zalosne? moze sobie go nie lubic i tak jest, a mimo to wysilil/a sie na obiektywizm. szacun ode mnie!!
Popieram, chodź również rozumiem, ze można nie cierpieć DiCaprio. Mnie też na początku raczej denerwował (coś w sobie ma), ale potem dostrzegłam, że grac to on potrafi. Cenię go, jako aktora.
Heh... miałem to samo, aż nie zobaczyłem Aviatora :):) teraz lubię go nawet... :)
Ooooj dużo można filmów wymieniać, w których zagrał genialnie:))
Pozdrawiam fanów Leo :)
śmieszne bo mnie Dicaprio drażni niesamowicie w pewien dziwny sposob ktorego nawet nie da sie racjonalnie wytlumaczyc, a jednak musze przyznac ze jest dobrym aktorem. naprawde dobrym. "Zlap mnie..." jeszcze nie widzialam - wlasnie sie przymierzam ;) ale w "Co gryzie Gilberta Garappa" zagral niesamowicie! polecam.
"I co ja teraz mam zrobić"
Zmienić zdanie na jego temat. :) Bo widocznie uprzedzony byłeś.
To naprawdę utalentowany aktor. W pewnym sensie rola "ładnego chłopca" w Titaniku to był wypadek przy pracy;) bo film Cameronna jest poprostu efektownym melodramatem ale DiCaprio potrafi grać skomplikowane postacie. Również bardzo cenię go za "Infiltrację":)
,,Człowiek w żelaznej masce'' to nie jest film, w którym można się wykazać? Hę?!Przecież to jest podwójna rola, dwóch zupełnie różnych ludzi.
Bocis ma chyba jakieś kompleksy. Nienawidzisz go, bo po prostu zadrościsz mu (urody, pozycji, etc.). Widziałem go tylko w "Titanicu" i w "Złap mnie..." i zagrał b. dobrze. Ja tam nic do niego nie mam. Dobry aktor i tyle :|
Pozdrawiam
Faktycznie trochę to żałosne!! Nie cierpisz go, bo według Ciebie jest złym aktorem, czy kierujesz się czymś zupełnie innym?? Mi osobiście Leo jest obojętny, ale niewątpliwie każda rola w którą się wcieli była rewelacyjnie zagrana.
Decaprio jest dobrym aktorem, ale fala slawy jaka naplynela po 'tytanicu' uczynila go aktorem pospolitym, bo bardzo duzo sie o nim mowilo.
niektorzy Ludzie maja to do sobie ze lubia byc indwidualni, odmienni, nie chca lubić tego co wszyscy.
W pewnym sensie Leo stracil na tej slawie w oczach 'fanow dobrego kina'(tak. specjalnie jest to w cudzyslowiu :)) )
pozdrawiam.
Gdyby nie Leo, ten film by był przeciętny. Praktycznie każdy film, w którym gra Leo, jest po prostu rewelacyjny, Tak samo jest właśnie z tym.
A co do tematu ... strasznie dziecinne postępowanie. Nienawidzisz go? Za co? Co on Ci zrobił? Za to, że jest przystojny? Że jest pożądanym aktorem, który wzbił się bardzo wysoko? A może za to, że zagrał w Titanicu? Uważam, że to powód do dumy, 11 oscarów to bardzo dużo ...
moze irytuje go fakt, iz dicaprio zdaje sie byc nieco przereklamowany;p kazdy z nas jest tylko czlowiekiem z glupimi slabostkami, uprzedzeniami... ale mnie sie podoba to, ze koles wysilil sie na obiektywna ocene. niektorzy nawet tego nie potrafia. i wtedy to dopiero jest zenada...
A w ogóle to nikt nie wspomniał o filmie "Szybcy i martwi" z Leo, a on też tam świetnie zagrał, z resztą jak w każdym , w których grał. Jest bardzo wszechstronnym aktorem.
Słuchaj Hanksie zazdrościsz mu. Ja uwielbiam i szanuję DiCaprio a ty jesteś zerem bo mu zazdrościsz że jest ładny ( a ty masz pewnie nadwagę), uzdolniony( a ty masz IQ równe 70) i zagrał w ponad trzydziestu filmach ( a ty pewnie na bezrobociu). Niech to do ciebie wreszcie dotrze. Leonardo jest coraz bardziej popularny i sławny gnido. Jesteś idiotą bo obrażasz WIELKIEGO CZŁOWIEKA. Inni aktorzy (np: Brad Pitt, Tom Cruise a nawet lubiany przeze mnie Tom Hanks w jego wieku mieli na swoim koncie znacznie mniej ról). I zmień ksywkę bo obrażasz Toma Hanksa. On też jest wybitny.
Powiem szczerze że na początku również nie przepadałam za tym aktorem. Ale po kilku filmach w których zagrał fantastycznie postanowiłam prześledzić z lekka jego karierę i inne role. W tej chwili jest jednym z moich ulubionych i cenionych aktorów. Polecam zdać się na moje doświadczenie i zrobić podobnie bo warto ;) Pozdrawiam
Pytasz, co masz teraz zrobić? Proponuję się cofnąć do pierwszej klasy szkoły podstawowej i usiąść w pierwszej ławce na języku polskim, bo coś mi się wydaje, że przegadałeś moment, w którym Pani mówiła, drukowanymi literami: 'NIE' Z CZASOWNIKAMI PISZEMY OSOBNO [oczywiście padają wyjątki]!!! Zapewne pojawiało się to również w różnych książkach, ale wtedy z kolei pewnie umierałeś pisząc zdania, o nienawiści do DiCaprio...
do Norma Jean: Marylin, wymiatasz !:) takie teksty świadczą o tym, ze jeszcze jest nadzieja dla polskiej młodzieży ;)
do tych, co nie lubią DiCaprio: cóż, on mi sie ZUPEŁNIE nie podoba fizycznie, ale aktorem jest ŚWIETNYM i nie ma co zaprzeczać. Za to za Hanksem nie przepadam...
Chyba masz jakiś psychiczny uraz.
To dobry pomysł z tym psychoanalitykiem.
Idź do niego i powiedz mu, że nie cierpisz Di Carpio...
Żenujący komentarz!
DiCaprio to jeden z najlepszych aktorów. Obejrzyj choćby
Titanic
Romeo i Julia
Co gryzie Gilberta Garape'a
Po tych trzech filmach można już uznać go za jednego z najlepszych aktorów
nie wspominając o dziesiątkach innych filmów, w których świetnie zagrał.
A może po po prostu zazdrościsz mu talentu ?