Na wieczór można obejrzeć ale szału nie ma ,do tego banda debilnych policjantów dojechali do bramy i nakazu nie mieli i czekali na nakaz hehe , fabuła filmu dobra a wykonanie trochę słabe... Ale znów jak masz oglądać powtórki w telewizji to lepiej złego Samarytanina obejrzeć...
hehe bo to jest niepojete jakimi debilami sa amerykanskie policaje heh a my na swoje psiaki narzekamy hehe
Takie jest prawo. Amerykański policjant nie może sobie tak o! wejść na prywatny teren.
no to po co jechac i stac pod brama jak wejsc nie mozna...mordowali by cala rodzine na ich oczach ale oni nie wejda nie moga hehe...a plus u nas chyba az tak duzo nie ma skorumpowanych glin jak tam...
choc bardzo lubie filmy o policjantach z akcja i fabula...a nico ponad prawem to chyba jeden z ciekawszych co sie kiedys ogladalo...
Ech... Przecież, wystąpili o zgodę sędziego i czekali na nią już na miejscu. Nie na ich oczach, bo jak było widać na filmie, w przypadku 'uzasadnionego podejrzenia' mogli wejść bez zgody, były strzały, wielu świadków słyszało, sprawa czysta.
Nie wiem na czym opierasz twierdzenie, że w ameryce jest więcej skorumpowanych glin, chyba na tym, ze oglądasz więcej amerykańskich filmów niż polskich.
Wejście bez zgody, mogło by być potem wykorzystane przez prawników do blokowania dowodów, tak było w "Brudnym Harrym".
no tak seriale sie oglada no i filmy ale amerykance prawo maja mega porabane... dobre by bylo jak by zabil ta dwojke,a potem oskarzyl policje o naruszenie jego praw i bezpodstawne wejscie na posesje i odszkodowanie hehe czasem mysle by jakis scenariusz napisac;d
Nie żebym bronił takiego prawa, ale ma ono dobre strony. Wolny człowiek ma swoje prawa i policja nie jest w niczym od niego lepsza.
Nie wiem czy miałeś okazję zauważyć, ale w Polsce policja też nie pcha się z byle powodu za próg.
Dla wielu ludzi może wydawać się nie w porządku to, że ten kto ma większe pieniądze, ma większe możliwości w sądzie, ale amerykańskie myślenie jest takie: "nikt nikomu nie zabrania się bogacić". Tylko, że w dzisiejszych czasach nie jest to takie oczywiste i powoli staje się legendą.
do końca nie wiem nie znam się na jakiej zasadzie jest policyjne amerykańskie prawo ale co do rekrutacji to wydaje mi się że tam jest dużo lepiej dużo szybciej być zostać policjantem jak to u nas w Polsce....
Jak chodzi o zwykłego Kowalskiego wiadomo Bez jakich podstaw nie można wejść na teren ale gdy chodzi o morderce psychopatę który możesz zabić kogoś to psiaki powinny automatycznie wchodzić bez nakazu.. No chyba że pójdą na L4 haha
No i tak było na filmie, nie mieli wystarczających podstaw. Dopiero jak padły strzały, uznali że jest to wystarczający powód aby bez przeszkód wejść na teren bez nakazu.