PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=119834}

Z archiwum X: Chcę wierzyć

The X Files: I Want to Believe
2008
5,9 26 tys. ocen
5,9 10 1 26326
4,4 5 krytyków
Z archiwum X: Chcę wierzyć
powrót do forum filmu Z archiwum X: Chcę wierzyć

Oj czas na wspomnienia to były lata gdzie się co tydzień siedziało przy zgaszonym świetle i patrzyło na następny odcinek zastanawiając się czy Scully zginie bo znów gdzieś poszła bez Muldera, czy pokarzą w końcu tych kosmitów i co to za spisek z tym palaczem ;) Pozdrawiam wszystkich fanów serialu.

ocenił(a) film na 7
proder

to były czasy ;D
Pozdrawiam!

proder

Najpierw to były późne wieczory piątkowe, potem odcinki emitowane były w czwartki, następnie coś znowu zmieniano. Oglądałam je w swoim pokoju, w malutkim telewizorku, przy zgaszonym świetle. Pod koniec każdego odcinka, oglądałam już prawie cała okryta kołdrą (poza strategicznymi częsciami ciała, via gałki oczne), a po napisach końcowych, POZA wspomnanym okryciem zostawała na chwilę, już tylko wyciągnieta reka, wyłączajaca odbiornik ... ;)

Po Twoim poście mam błogie uczucie, że "nie byłam w owych zamierzchłych czasach sama" :D

Pozdrawiam ciepło

ocenił(a) film na 8
Preah

ach wspomnienia ;) a mnie najbardziej przerażała ta muzyka na koniec każdego odcinka :D aż mnie ciarki przechodziły.

Gretsien

Oj, były czasy... Podekscytowany czekałem na każdy odcinek już od momentu kiedy pojawiały się napisy końcowe poprzedniego. Niby chcę wierzyć, że wskrzeszenie serialu w tym filmie się uda, ale nie mogę.
Powody są trzy. Po pierwsze, serial jednak wcale nie był taki niezwykły jak mi się młodemu wydawał. Po drugie, wygląda na to, że Mulder i Scully wraz z upływem lat stracili swoją charyzmę [szczególnie Duchovny, który może i pasuje do Californication, ale jako Mulder już nie wygląda przekonująco]. Po trzecie, trailer sprawia wrażenie, że film będzie jednym wielkim odgrzewanym kotletem.