PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=148259}

Z dziennika Ellen Rimbauer: Czerwona Róża

The Diary of Ellen Rimbauer
2003
6,1 1,7 tys. ocen
6,1 10 1 1746
Z dziennika Ellen Rimbauer: Czerwona Róża
powrót do forum filmu Z dziennika Ellen Rimbauer: Czerwona Róża

Czuję się oszukany ponieważ jako wielki fan "Czerwonej Róży" Stasia Kinga polowałem na "Dzienniki..." ,a gdy już je miałem w rękach i obejrzałem poczułem wielkie rozczarowanie. Ktoś chyba chciał zarobić na pozycji jaką wypracowała sobie, całkiem słusznie dodajmy, pierwsza część.

A tutaj co mamy ? Niespójna fabuła, przekłamania w stosunku do orginału, zmienionych aktorów i praktycznie pozbawienie klimatu jakim swą moc zawdzięczała część pierwsza.

Bardzo się zawiodłem, takich rzeczy się nie robi...Czerwona Róża to praktycznie już klasyka horroru, a tu taki bubel :/ Dziwi mnie tylko, że King przyłożył do tego rękę... (w napisach początkowych znajduje się jego nazwisko).

Rainmaker

Stasia Kinga? Stanleya? Chyba Stephena Kinga... czyli jak już to Stefka Kinga...
hahahahah ale sie uśmiałem
no dobra żartowałem, tylko troche sie uśmiałem

Rainmaker

a mnie sie bardzo podobal ogladalem to dzielo ze 3 lata temu a teraz jestem w trakccie miniserialu i tez fajny choc poki co gorszy od prequela

ocenił(a) film na 6
Rainmaker

Niestety jak zauważyłeś prequel miał tylko zarobić i był bardzo słaby w porównaniu do Róży, co skończyło sie bardzo kiepskiej filmem, który zawodzi fanów Kinga i horroru.

ocenił(a) film na 7
Rainmaker

Co do pozbawienia klimatu, to się zgodzę, jednak jeśli chodzi o niespójność czy przekłamania to nie jest to prawda. Przy promocji "Czerwonej Róży" została opublikowana książka stylizowana na autentyczny dziennik Ellen Rimbauer, wydana pod nazwiskiem dr Joyce Reardon (każdy kto zna "Czerwoną Różę" wie dokładnie kim ta pani jest), w rzeczywistości napisana przez Ridleya Pearsona, przyjaciela Kinga. Film o tym samym tytule, jest wiernie oparty na książce, która w zamierzeniu miała być tylko materiałem promocyjnym, a która uzupełnia pierwszy film o niektóre szczegóły (jednak nie wnoszą one do historii niestety ani nic nowego, ani specjalnie tajemniczego).

Rainmaker

jakiego k*wa Stasia....Stasia to możesz mieć wujka:/

Rainmaker

jakiego k*wa Stasia...Stasia to możesz mieć wujka:/

użytkownik usunięty
Rainmaker

gimbaza powinna miec osobne forum (pod nazwą ŚMIECI) na swoje mundrosci.