Byłem sobie już jakiś czas temu na Grawitacji (tym, którzy jeszcze nie obejrzeli - polecam), tam przed
filmem jak zwykle reklamy oraz zwiastuny. Jednym z nich był właśnie zwiastun "Z miłości do". Muszę
przyznać, że osoba odpowiedzialna za stworzenie tego "dema" była geniuszem. Całkowicie inny film!..
No niestety przygotowałem się na bystrą, zabawną oraz inteligentną komedię i się zawiodłem. Nie ma
tam dużo dobrych żartów, zabawnych dialogów.. Ogólnie zaznaczenie iż jest to w jakiejś części komedia
jest błędem.
(edit w tym filmie nie ma NIC, 0, jajo, null z romansu. Jakiś idiota pododawał gatunki na chybił trafił)
Jeżeli ktoś chce obejrzeć "Z miłości do" jako komedię = zawiedzie się, jeżeli jednak jako dramat, to nie
powinien być zawiedziony.
[ukryty mini spoiler] Tak tylko dodam, że obie piosenki "męża i żony" są świetne [ukryty mini spoiler/]
P.S
Gemma Arterton jak zawsze seksowna.
P.P.S
Dałem ocenę 6, gdyż to nie jest zły film.. Tylko dupnie dodane gatunki, które mocno mylą
nie reklamuję. Po prostu polecam. fajnie, że oceniasz czyiś gust. Musisz być taki modny i odważny.
gust to zwykła opinia jak nie o gustach to co chcesz oceniać ? Film to też gust reżysera i scenarzysty.
Mam zasadę żeby oddzielać film od trailera. Niestety obecnie te drugie robione są często przez osoby niezwiązane z samym procesem tworzenia filmu i którym nie zależy na tym czy trailer dobrze przedstawia produkcję ale czy nakłoni ludzi do pójścia do kina/kupienia płyty. Pewnie stwierdzili że komedia lepiej się sprzeda i to dali do zwiastuna. Trzeba brać to pod uwagę. Pamiętam że Drive (bardzo powolny dramat) w trailerze przerobili na Szybkich i Wściekłych.
Niemniej jednak nie ocenia się filmu po trailerze i sądzę że nie powinno się oceniać filmu po swoich "oczekiwaniach". Spodziewałeś się dobrej komedii dostałeś dobry dramat, więc jesteś zwycięzcą bo dostałeś dobry film :). Oceniaj go jako dramat a nie jako "cokolwiek czego się spodziewałeś".
Oh, moja ocena nie jest wynikiem konfrontacji oczekiwań po trailerze oraz filmu. Wprawdzie przykro mi było... No ale ocena moja pochodzi wyłącznie z filmu.
Dramat dobry
Humor niezły. Jak się pojawia.
Spodziewałem się ciut więcej po aktorach
w sumie 6 = niezły.