PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=653880}
5,8 1,6 tys. ocen
5,8 10 1 1569
Z rubryki kryminalnej: Studio Sex
powrót do forum filmu Z rubryki kryminalnej: Studio Sex

annica :)

ocenił(a) film na 5

tak czytam sobie recenzje/wypowiedzi na temat tego filmu i zastanawia mnie dlaczego nie ma takich opinii pod podobnymi filmami z Hollywood? czy rzeczywiście ma wpływ na to rozmiar stanika głównych bohaterów, czy trochę "spowolniona" akcja, czy brak efektów specjalnych, zawilej historii...czego można się spodziewać po kinie skandynawskim ano tego czego nigdy nie zobaczymy w komercyjnych amerykańskich filmach, surowość, prostotę środków, nie narzucanie widzowi swojego pkt widzenia- już na początku wiesz czy lubisz ten kino czy nie, i albo oglądasz dalej albo naciskasz stop..i ot po sprawie--.
ja bardzo cenie taki wyraz, choć może jest nudnawy trochę, nie idzie za nim wielka myśl/przesłanie..ale sam klimat, to ze to kino europejskie, trochę dla nas "dalekie', zamknięte, festiwalowe,czasem pozbawione emocji, czasem sensu...ale to nic ono takie jest i już.
wiadomo ze są dzieła i przeciętniaki to jest film po środku, myślę ze wart jednokrotnego obejrzenia...dla tego ni mniej ni więcej zachęcam do spróbowania..
dla mnie 5/10

byk1

To jest wpis nad wpisy. Tak się traktuje filmy.