PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=653880}
5,8 1,6 tys. ocen
5,8 10 1 1569
Z rubryki kryminalnej: Studio Sex
powrót do forum filmu Z rubryki kryminalnej: Studio Sex

opis

ocenił(a) film na 5

Annika Bengtzon pracuje jako stażystka w gazecie Kvallspressen. Przydzielona do badania rozmów telefonicznych z nadzieją na uzyskanie ważnych wiadomości, otrzymuje informację o nagich zwłokach młodej dziewczyny, znajdujących się w parku. Dziewczyna została zgwałcona i zabita. Z czasem uwaga dochodzenia przenosi się z kochanka ofiary, właściciela ekskluzywnego sex klubu, gdzie pracowała, na ważnego ministra posiadającego tajne mieszkanie w pobliżu parku.

ocenił(a) film na 7
jacpod

Ciekawe, skąd ten opis (przydałoby cię źródło). Ten, kto to napisał pewnie w ogóle filmu nie oglądał.

Ten jest bardziej wiarygodny:
Annika Bengtzon postanawia przyjrzeć sprawie morderstwa młodziutkiej Josephine, której nagie zwłoki znaleziono w letni poranek. Reporterce udaje się skontaktować ze współlokatorką ofiary, Patricią. Dziewczyna przyznaje, że obie z Josephine pracowały w klubie nocnym "Studio Sex". Patricia z niechęcią wypowiada się o chłopaku przyjaciółki, Joachimie. Annika zaczyna podejrzewać, że mógł on mieć coś wspólnego ze śmiercią dziewczyny. Jednak sprawa okazuje się znacznie bardziej skomplikowana.

Opis z: Ale kino +
Oczywiście do bazy pewnie nie będzie dodany, bo nie ma rubryki "opis dystrybutora telewizyjnego" i weryfikatorom nie sposób wytłumaczyć, że film ukazał się w tv a nie na dvd.

ocenił(a) film na 7
wisznu

Doszukałem się :D
http://www.dvdmax.pl/dvd/art/id/107062

Opis kolegi jest do książki. W filmie Annika nie jest stażystką, tylko jedną z czołowych dziennikarek w tej gazecie.

ocenił(a) film na 5
wisznu

Widziałem film,opis,który zamieściłem /sam doszedłeś,że nie mój/jest bardziej dokładny,poza stażem oczywiście,tu zgoda.Istotą filmu na kanwie dochodzenia kryminalnego,jest bowiem tło polityczne,a więc wplątanie w śledztwo ministra.W"twoim" opisie nie ma o tym śladu,no i w moim prawdziwie określono związki 19 letniej /młodzitkiej?/ ofiary z jej szefem,właścicielem klubu.Film taki sobie nie poleciłbym moim znajomym.