PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=37390}

Za kilka dolarów więcej

Per qualche dollaro in più
1965
8,1 56 tys. ocen
8,1 10 1 55780
8,2 35 krytyków
Za kilka dolarów więcej
powrót do forum filmu Za kilka dolarów więcej

Najlepsza scena

ocenił(a) film na 10

Najlepsza scena to ta w której Mortimer stoi bezbronny przed Indio, ale pojawia się uzbrojony Clint i pozwala na uczciwy pojedynek.I ten nieśmiertelny tekst: ,,Kiedy pozytywka umilknie sięgnij po broń.Spróbuj mnie zabić pułkowniku..."

użytkownik usunięty
LMNO

A moja ulubiona scena to ta, w której Mortimer chce sprowokować badziorów i odpala zapałkę od garba Kinskiego. Te drgawki nienawiści na twarzy garbusa i cyniczne spojrzenie Mortinmera... czysty geniusz !

ocenił(a) film na 8

I później:
- Zwykle palę po jedzeniu, możesz wpaść za dziesięć minut?
- Za dziesięć minut będziesz palił w piekle!

Podobało mi się też:
Telegrafista: Napad na bank? Nie słyszałem żadnych strzałów...
Eastwood: Jak nie wyślesz, to usłyszysz jeden.

ocenił(a) film na 9
tatus

Zgadzam sie z panami, najlepsze sa sceny z pozytywka i odpalaniem zapalek:) Ten film podobal mi sie chyba najbardziej z calej trylogii dolara. Ehhh, miec raczego konia i dobry rewolwer pod pacha...to byly czasy:)))

ocenił(a) film na 9
Man_Behind_The_Sun

A mi podobała się scena końcowa, w której Clint liczył trupy................ i swoje zyski oczywiście

TONY

Albo fragment rozmowy Eastwooda z wszechwiedzącym staruszkiem.
Staruszek pyta:
- I wiesz co im powiedziałem??!!! (chodziło o sprzedaż nieruchomości spółce kolejowej)
Chwila zadumy Eastwooda - i nagle domek dziadka zaczyna się trząść w związku z przejeżdżjącym obok pociągiem:
- Powiedziałeś "NIE".

ocenił(a) film na 9
rzaba1

Też podoba mi się scena, gdy Clint wchodzi na plac ze strzelba w ręku, żeby dopilnować uczciwości pojedynku. W tle - ta niesamowita muzyka Morricone.

Scen świetnych w tym filmie jest bardzo dużo; jednak scena pojedynku jest chyba najlepsza. No ale rozmowa Clinta ze staruszkiem, który mieszka obok torów może spokojnie z nią konkurować.

ocenił(a) film na 9
Dryden

Szczerze mówiąc wolałbym więcej dramatyczności, np. na ostatni dźwięk melodii w zegarku antagonista ginie z zegarkiem w szeroko rozłożonych ramionach, zrozumiawszy wtedy całe swoje życie, uczucia do ukochanej i popełnione przez siebie błędy

ocenił(a) film na 10

Moja ulubiona scena to ta z tym starcem, który nie chciał sprzedać ziemii kolei ale też ta z telegrafistą, ogólnie film jest super.

ocenił(a) film na 9
scarlett85

Moja ulubiona scena to ta, kiedy Mortimer spotyka się z człowiekiem bez imienia i Eastwood prezentuje swoje możliwości strzeleckie strzelając do kapelusza drugiego z coraz większej odległości. coś pięknego to jest

Huncwot_90

"pojedynek na kapelusze" jest genialną sceną! To wszystko co zostało wyżej wymienione plus reakcja Manco gdy Mortimer zakręca jego coltem chowając do kabury, po zabiciu Indio.

Radek_23

koncowka to mistrzostwo swiata

-Any trouble, boy?
-No, old man. Thought I was having trouble with my adding. It's all right now.

i ta muzyka w tle.. moge to ogladac w nieskonczonosc

ocenił(a) film na 8
Huncwot_90

A przed pojedynkiem strzeleckim do kapeluszy deptają sobie po butach - nie mogłam przestać sie śmiać hehe

ocenił(a) film na 10
ayla_ilayla

Fakt, scena z pluciem na buty jest świetna:-) No i ta jak Clint wynajmuje pokój... W ogóle cały film jest niesamowity:-)

ocenił(a) film na 9
_ENKI_

Piękna para w hotelu ;) liliputowaty facet i odstrzelona 'lady'
'-Mieszka tam senor Martinez.
-Już nie mieszka'
i potem
'-Co za nieokrzesany bydlak!
-Ale wysoki.
-Jesteś obrzydliwa!'

ocenił(a) film na 9
alqitta

I jeszcze rozmowa Clinta i Lee
'-Zadałem niedyskretne pytanie?
-Pytanie nie jest niedyskretne.
Ale odpowiedź mogłaby taka być.' ;)

ocenił(a) film na 10
alqitta

Tak, ten film zawiera pełno takich smaczków i niezapomnianych scen :-)

ocenił(a) film na 7
LMNO

Scena kiedy Mańkut odwiedza Proroka, i trzesacy sie dom oraz odpalanie zapalki od Kinskiego, swietnie zagrał to powstrzymywanie chęci zabicia Mortimera.

ocenił(a) film na 10
LMNO

Moja ulubiona, gdy odstrzelają papierosa Nieznajomemu.