Bezwzglednie najlepszy film o wojnie w bylej Jugoslawii i jeden z lepszych wojennych wogole. Film ukazuje chociaz po czesci jak brutalna i bezwgledna byla tamta wojna.
Obejrzyj sobie No Man`s Land.
http://www.filmweb.pl/Ziemia.Niczyja
I wtedy możemy porozmawiać o filmach wojennych.
Pozdr.
A widziałeś chociaż jeden film o tej wojnie? Bo mam wrażenie, że nie. Jest masa dużo ciekawszych obrazów, przeważnie produkcji krajów byłej Jugosławii, w których "o dziwo" główną postacią nie jest amerykański superbohater, który ratuje Bośnię przed zagładą.
Ten film nie jest o Jugosławii to schemat mógł się dziać wszędzie gdzie był jakiś konflikt zbrojny.
Też sądzę, że końcówka była "z deka" naciągana. Tu UWAGA spojlery :
akcja w której zza drzew wyłaniają się czołgi a znad krawędzi skalnej wyłaniają się helikoptery USA.
Kto powinien wygrać tą potyczkę? Oczywiście czołgi, które jednym celnym strzałem powinny posłać helikopter daleko w dół. Lecz tak się nie stało.
to jeszcze bym nawet przelknal jakos chociaz juz bylo takie w stylu kina B... mnie juz do lez rozbawilo jak owen w ostaniej chwili sie rozmysla ze jednak wroci po nagranie... wiec wraca i potem biegnie z powrotem w tle dramatyczna muza i dramatycznie zalosne sceny kiedy to do jednego czlowieka z odleglosci 30m strzela cala kompania wojska i kilka wozow pancernych i cos nie moga trafic... a mozna bylo tych bzdur uniknac przeciez mogl to nagranie wziazc wczesniej kiedy uruchamial nadajnik i film utrzymałby poziom do konca...