Za linią wroga

Behind Enemy Lines
2001
6,9 28 tys. ocen
6,9 10 1 28271
4,9 9 krytyków
Za linią wroga
powrót do forum filmu Za linią wroga

Za linią wroga

ocenił(a) film na 9

Bezwzglednie najlepszy film o wojnie w bylej Jugoslawii i jeden z lepszych wojennych wogole. Film ukazuje chociaz po czesci jak brutalna i bezwgledna byla tamta wojna.

ocenił(a) film na 5
Alius11

Obejrzyj sobie No Man`s Land.

http://www.filmweb.pl/Ziemia.Niczyja

I wtedy możemy porozmawiać o filmach wojennych.

Pozdr.

ocenił(a) film na 6
Alius11

A widziałeś chociaż jeden film o tej wojnie? Bo mam wrażenie, że nie. Jest masa dużo ciekawszych obrazów, przeważnie produkcji krajów byłej Jugosławii, w których "o dziwo" główną postacią nie jest amerykański superbohater, który ratuje Bośnię przed zagładą.

ocenił(a) film na 6
Alius11

Właśnie obejrzałem "Savior" z Dennis'em Quaid'em i biję ten film na głowę.

ocenił(a) film na 6
Alius11

Ten film nie jest o Jugosławii to schemat mógł się dziać wszędzie gdzie był jakiś konflikt zbrojny.

ocenił(a) film na 8
Alius11

filmik fajny do samej koncowki ktora jest zalosna...

ocenił(a) film na 7
michostr86

Też sądzę, że końcówka była "z deka" naciągana. Tu UWAGA spojlery :
akcja w której zza drzew wyłaniają się czołgi a znad krawędzi skalnej wyłaniają się helikoptery USA.
Kto powinien wygrać tą potyczkę? Oczywiście czołgi, które jednym celnym strzałem powinny posłać helikopter daleko w dół. Lecz tak się nie stało.

ocenił(a) film na 8
djadamus

to jeszcze bym nawet przelknal jakos chociaz juz bylo takie w stylu kina B... mnie juz do lez rozbawilo jak owen w ostaniej chwili sie rozmysla ze jednak wroci po nagranie... wiec wraca i potem biegnie z powrotem w tle dramatyczna muza i dramatycznie zalosne sceny kiedy to do jednego czlowieka z odleglosci 30m strzela cala kompania wojska i kilka wozow pancernych i cos nie moga trafic... a mozna bylo tych bzdur uniknac przeciez mogl to nagranie wziazc wczesniej kiedy uruchamial nadajnik i film utrzymałby poziom do konca...

ocenił(a) film na 6
michostr86

Scena F-18 VS SA-13 też jest poniżej krytyki,

michostr86

powiedzmy sobie szczerze, oglądamy ten film dla Nico Bellica :P