Za linią wroga

Behind Enemy Lines
2001
6,9 28 tys. ocen
6,9 10 1 28271
4,9 9 krytyków
Za linią wroga
powrót do forum filmu Za linią wroga

Mnie zniszczyło totalne nieprzygotowanie/ niekompetencja/ głupota głównego bohatera. To co zaprezentował podczas filmu świadczy że przed służbą zaliczył jedynie trening w Call of Duty. Już nie będę mu wypominać że zostawił przyjaciela na odsłoniętym wzgórzu przy jaskrawym spadochronie(powinien spadochron schować albo zakopać), wyrzucał po drodze śmieci(pusta wojskowa butelka, magazynki etc.) które ułatwiały pogoni odnalezienie Bohatera. Najbardziej rozbawiła mnie scena gdy Bohater siedział sobie na szczycie jakiejś tamy popijając wodę i podziwiając krajobraz(gdyby mnie goniła banda uzbrojonych typów, odłożyłbym wycieczkę krajoznawczą na później). Podobne przykłady niekompetencji można by mnożyć w nieskończoność. Choć jakby się nad tym zastanowić… przeciwnicy Bohatera też nie popisali się umiejętnościami(ich fantastyczna celność!). 5/10

Paratrooper

Zgodzę się z tobą. Jakby tak było naprawdę na wojnie to Amerykanie co chwilę by gineli. Z tym pościgiem to też lipa. Ale wkońcu to film a nie prawdziwa wojna 7/10.

ocenił(a) film na 6
KontoNieAktywne

Będę się z Tobą licytował… 6/10
Zwróć uwagę na fakt, iż film jest dany w kategorii film wojenny. Od dobrego filmu wojennego oprócz efektów wymaga się Realizmu. Powiem więcej, gdyby nie interesujący montaż byłoby 4/10.

ocenił(a) film na 7
Paratrooper

Nie przeczę, że realizm tego filmu była na raczej niiiskim poziomie, ale w sumie na wojnie nie byłam więc nie wiem. Mi się bardziej podobała gra Owena, świetny montaż i bardzo ciekawa fabuła. Czasem, aż ciarki mnie przeszły:)