Zabójca

Rogue
2007
5,8 5,2 tys. ocen
5,8 10 1 5193
6,3 7 krytyków
Zabójca
powrót do forum filmu Zabójca

Świetny

ocenił(a) film na 7

Greg McLean zaczyna powoli być jednym z moich ulubionych twórców kina grozy. Najpierw "Wolf Creek", a teraz "Rogue". Film ma świetne zdjęcia (piękne zdjęcia podwodne), które aż zachęcają do odwiedzenia Australii mimo tych wszystkich niebezpieczeństw jakie tam na turystę czekają :D Muzyka tworzy odpowiedni nastrój. Gra aktorska bardzo dobra...w szczególności Radha Mitchell ale to może dlatego, że jest wyjątkowo piękna (że też tego w "Silent Hill" nie zauważyłem) i nawet grać zbytnio by nie musiała aby mnie oczarować :) Reszta ekipy też sprawdza się świetnie i nie ustępuje głównym bohaterom. Ogólnie ciekawe postacie, którym współczujemy i kibicujemy (podobnie jak w "Wolf Creek"). Skoro to film o krokodylu to pora coś o nim napisać. Więc duży plus za to, że przez prawie cały film nie widzimy gada w pełnej klasie co świetnie potęguje ciekawość jak ta bestia może wyglądać. A trzeba przyznać, że nie ma się czego wstydzić :) No wygląda tak jak każdy szanujący się krokodyl powinien i do tego nawet wzbudza strach :) Co do minusów to drobnostka (ale znacząca)

SPOILER
Śmierć psa (kurcze nie lubię jak w filmach zwierzęta…hm te dobre, umierają). W końcu skoro już i tak czy tak happy end był to z psem byłby lepiej :D :D
KONIEC SPOILERA

Chyba najlepszy film o krokodylu jaki widziałem. Polecam też "Black Water" dla osób, którym "Rogue" wyda się zbyt efekciarski...dużo bardziej skromne kino ale też świetne. Co do oceny "Rogue"
9/10 + trochę kontrowersyjnie miejsce w ulubionych :D

ocenił(a) film na 7
_EemuU_

Wolf Creek duże wrażenie zrobił na mnie,no zobaczę co ma do zaoferowania Rogue......

ocenił(a) film na 7
_EemuU_

Jezzu eemuu wszystko się zgadza tylko ten krokodyl, wygląda na to że oprócz ludzi w.....ł także otręby. To jakaś pływająca godzilla. Ten z "Black Water" to przy nim jaszczurka.

ocenił(a) film na 7
janek_szafranek

Hahaha no fakt trochę wielki jest ale taki miał być:D Mi tam się taki krokodyl podoba. Ale z tą jaszczurką...hahaha Po prostu nażarł się amerykańskich grubaśnych turystów no i ciała nabrał :D :D