Zacznę od tego że film ten jest według mnie jednym z najlepszych filmów lat 90 no cała seria wymiata ,a Mel Gibson czy Danny Gloger to idealne postacie w tym filmie.No i tutaj zagrali idealnie bardzo fajna akcja jest no i Leo Getz idealna postać komiczna która bawiła mnie przez cały film .Szkoda że Leo pojawił się dopiero w 2 części jego talent mnie rozbraja on był taki pomocny zawsze i się chciał wkręcić do grupy a oni go tak bardzo nie chcieli do pomocy ;(.Tak więc o filmie kolejna dawka dobrej akcji i końcówka jak zawsze wymiata jak była scena na tej budowie i walczyli z tym złodziejem broni no naprawdę niezapomniany moment albo ta scena jak ścigali tych koleśi co ukradli broń i ta murzynka co się zalecała do Murtaugha niezły film kryminalny ,no Mel Gibson super dogadał się z pieskiem to było zabawne ;).Albo ta scena na lodowisku podczas meczu hokejowego też fajna była jak Leo dostał ale on udawać potrafił .No to co więcej mogę powiedzieć film polecam bo fajna akcja i jest zabawnie momentami no i ciekawe śledztwo .
nic dodać, nic ująć z wypowiedzi powyżej:) ta część chyba najbardziej mi się podobała, choć wszystkie cztery są rewelacyjne! w tej za to było bardzo dużo tekstów, które mnie rozwaliły:D
- Na szczęście to nie był Twój samochód
- Na szczęście to nie był samochód Trishy
- Masz prawo do pozostania nieprzytomnym. Cokolwiek powiesz - nie będzie tego dużo
mistrz :) jak z resztą i pozostałe