Zabójczy numer

Lucky Number Slevin
2006
7,6 85 tys. ocen
7,6 10 1 84720
6,8 19 krytyków
Zabójczy numer
powrót do forum filmu Zabójczy numer

7/10

ocenił(a) film na 7

Po wielkim podnieceniu mego brata spodziewałem się rewelacyjnego filmu, a tu trafiło się lekkie rozczarowanie. Sama pierwsza połowa filmu rządzi, dialogi rozśmieszają i są błyskotliwe, pochwalić też muszę rolę Josha Hartnetta i Lucy Liu. Natomiast w drugiej zaczyna się przejście z gangsterskiej komedii do ciężkiego filmu, co średnio się reżyserowi udało. Zakończenie, które miało być zaskakujące przejrzałem gdzieś po godzinie oglądania filmu. W końcówce, gdy Bruce Willis i Josh Hartnett opisują cały swój plan działania, przedstawiają to tak chaotycznie, że totalnie nic nie zrozumiałem. Do tego opisują go zdecydowanie zbyt długo, przez co wkrada się znużenie i nawet nie chce się myśleć o co tutaj chodzi (aczkolwiek może to być wina tego, że oglądałem ten film na komputerze, czego nienawidzę). Ogólnie "Zabójczy numer" jest dobrym i ciekawym filmem, aczkolwiek spodziewałem się czegoś dużo lepszego. 7/10

ocenił(a) film na 7
HerrFaustus

podobne wrazenia.......

PS

jak juz kiedys napisałem ze lekarstwem na tego typu filmy jest :
"The Usual Suspects" - czyli typowy film o typowych podejrzanych.......

PPS
ja przejrzałęm o co chodzi juz po niecałej polowie godziny filmu ;/ .....

aczkolwiek lubie brusa i morgana ;]

ocenił(a) film na 7
HerrFaustus

Zgadzam się. Film dobry, ale bez rewelacji. Przegadana fabuła, strasznie przewidywalny (motyw z chłopcem był po prostu słaby). Oczywiście Freeman i Kingsley jak zwykle w formie, podobnie Hartnett + fajny pomysł i szczypta czarnego humoru. 7/10