Chyba niezbyt dokładnie oglądałem ten film, co było moją pomyłką, ale jeżeli ktoś z Was mógłby mi pomóc, byłbym bardzo wdzięczny? Dlaczego tak naprawde Rabin i Szef zerwali współprace??? Nie zrozumiałem tego memntu. Czy Rabin i Szef to ludzie którzy zabili rodzine Slevina i dlatego chce się na nich mścić??? A jeśli tak, dlaczego to zrobili? Czy Nick Fisher naprawde wisiał kase obu gansterom i dlatego Slevin wybrał własnie jego?
Aha no i dlaczego Rabin przytakuje, kiedy rozmawia z Szefem, że ma związe kze śmiercią jego syna, skoro to Slevin to zrobił???
Dobra, na kilka pytań sam sobie odpowiedziałem, ale cały czas zostaje mi jeszcze, dlaczego Rabin i Szef zerwali współpracę, oraz doszło mi jeszcze jedno, dlaczego Slevin wybrał właśnie takie nazwisko i kim był ten Gelewra, cz ybył to bukmacher u którego kiedyś Slvein stracił kase??? Dlaczego zabił tego policjanta w samochodzie i kim jest ten now yw oddziale o którym rozmawiają policjanci w samochodzie, jakiś mały żydek? Z czym związek ma ten zły pies, czyli Gelewra, proszę, pomocy!
Wiem, troche dużo tych postów, ale chyba już coś rozumiem, Slevin wybrał nazwisko Gelewra, które oznaczało zły pies czyli że on był tym złym psem, a policjantom powiedział to nowy mały żydek. Ale czemu Slevin w samochodzie mów policjantowi coś w stylu "on również był moim bukmacherem 20 lat temu" tego tylko nie moge zrozumieć no i tego czemu szef i rabin zerwali interesy :P
film widzialem jakis czas temu po kilku piwach...
ale z tego co pamietam...
rabin i szef zerwali wspolprace bo obydwaj doszli do wladzy i stali sie dla siebie zagrozeniem..
oboje zabili ojca slevina i stad zemsta
byli nowa grupa w miescie i chcieli sie wykazac, ojciec slevina zaporzyczl sie aby postawic na wyscigach, niestety kon nie wytrzymal dopingu
nick fisher wisial im kase (slevin dowiedzial sie tego zabijajac ksiegowych rabina i szefa) dlatego slevin go wybral
gelwera to bylo chyba jego prawdziwe nazwisko ale nie jestem pewien sprawdze w domu ;)
policjant zabil mu matke z dubeltowki... a bruce mial zabic malego chlopca.. ktorym to okazl sie byc slevin
"on również był moim bukmacherem 20 lat temu" wydawalo mi sie ze policjant to mowi w kostnicy
Wielkie dzięki za pomoc, myślę że teraz wszystko już rozumiem :) Jak dla mnie film 10/10 :)
Gelwera znaczy "zly piers" (policjant=pies). Gliniarz zabił matkę Slevina dlatego jest złym gliną, złym psem. Małyżydek jest nie ważną postacią, on tylko wyjaśnia znaczenie tego słowa.
Slevin przyjął takie imię gdyż tak nazywał się koń na którego postawił jego ojciec.
Te słowa "20 lat temu..." które słyszymy w samochodzie, są to wspomnienia tych słów co policjant powiedział w kostnicy. Dzięki tym słowom możemy się domyśleć, że policjant też postawił na tego konia co ojciec Slevina i przegrał. Ponieważ współpracował z Rabinem i Szefem zabił matkę Slevina...
No dobrza, to chyba wszystko już jest jasne, oprócz jednego, kiedy Rabin i Szef rozmawiali związani czekając na Slevina, wspominali oni coś o żonie jednego z nich, że nie żyje, Szefa chyba, o co w tym chodziło? Czy miał to jakiś związek z tym, że obaj gangsterzy zerwali współprace???
Ja ju z patzyłem na niego 2 razy.Tn film jest super :) 10/10.Przez większą cześc filmu nie wiadomo kim jest główny bohater.Wyjaśnia się to dopiero pod koniec.Na dodatek w tym fimie gra bruce willis jeden z moich ulubionych aktorów.
Wszystkim polecam ten świetny film.
Gelwera, jak wyjasnia policjant znaczy Baddog. A Bruce Willis nazywa sie Goodcat... Jakby przeciwieństwo...
A te gadanie ot jakies stare porachunki Rabina i Szefa....
Ogólnie film ciekawy, choc z poczatku fabula wydawala mi sie jakas dziwna, glupia i naciagna. Dobrze ze obejrzalem do konca bo final mi sie podobal :) Lubie Bruca Willisa :P Freemana tez :)
Film mocne 7/10