Zabójczy numer

Lucky Number Slevin
2006
7,6 85 tys. ocen
7,6 10 1 84720
6,8 19 krytyków
Zabójczy numer
powrót do forum filmu Zabójczy numer

Może zacznę od jedynej dziwnej sprawy, która mi głowę zawracała przez większość filmu. Chodzi o to, że ta reżyseria i scenariusz kojarzył mi się ze stylem Quentina Tarantino. Nie wiem czy to mam uważać za wpadkę czy nie ale nie zmienia to faktu, że temu filmowi nie dużo brakowało do określenia „genialny”. Fabuła filmu jest wspaniała. Zupełnie nie szło się domyślić co się dalej stanie. Świetna obsada i gra aktorów. Śmiech podczas oglądania też był, być miał bo gatunkowo film jest „czarną komedią”
Polecam.

Szajba

w 100% się zgadzam. Chociaż może reżyseria nie była całkiem w stylu Tarantino. Jednak scenariusz, gra aktorska, zdjęcia (rewelacja!) są po prostu świetne.

ocenił(a) film na 8
Axon

No a mi tak jakoś się to kojarzyło. Np. przeskok klatek. Podobnie było w Kill Billu. Tak jakoś, ale to dla mnie wadą.
Pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
Szajba

Mi się nie skojarzyło z Tarantino i może dobrze, bo nie należę do jego wielkich fanów.

ocenił(a) film na 8
starski21

"Mi się nie skojarzyło z Tarantino i może dobrze, bo nie należę do jego wielkich fanów."
Ja też nie jestem jego fanem :)

Szajba

po opiniach wnioskuję, że warto obejrzeć więc jutro mam zamiar obejrzeć

ocenił(a) film na 9
grzesiekmajka

Zgadzam się w 100% Szajba, również w tej kwestii co do podobieństwa do stylu Tarantino, albo Guy'a Richiego ( sprzed małżeństwa z Madonną ma się rozumieć). Mojej kumpeli z którą film owy oglądałam również tak się styl tego filmu skojarzył jak i nam. Potwierdzam także ocenę 9/10, w końcu jakiś dobre kino. pozdro :)

ocenił(a) film na 8
Joern

Jak miło, że nie ja jeden podobieństwo dostrzegłem i że się przynajmniej w tym zgadzamy :), bo niestety nasze poglądy są bardzo różne, przez co pewnie się nie lubimy za bardzo :(
Pozdrawiam ^^:)

ocenił(a) film na 9
Szajba

Oj Szajbo Nie zgadzać się w pewnych kwestiach, a nie lubić to kompletnie skrajne pozycje. Lubię ludzi którzy starają się logicznie argumentować swoje wypowiedzi a Ty tak też robisz, za co masz niebywałego +. pozdro :)