Juz jakis czas temu uswiadomilem sobie ze nowe kino to w wiekszosci straszne bagno. Jednak od czasu do czasu daje szanse jakiejs swiezej produkcji, zazwyczaj zachecony wysokimi ocenami na IMDB. Tak bylo i z tym filmem i niestety po raz kolejny sie rozczarowalem. Co z tego ze film jest technicznie solidnie zrealizowany i odegrany, skoro jest tak cholernie nieswiezy. Na odleglosc zajezdza 'cool' estetyką a'la Tarantino czy Ritchie, co nie byloby jeszcze takie zle, bo w koncu trzeba gdzies szukac tych inspiracji. Najgorsze jest to ze produkcji brakuje polotu, spontanicznosci. Film nie wciaga, tak zwany twist jest malo oryginalny, a wszechobecny czarny humor raczej malo wyszukany. Zupelnie bez smaku jest ten odgrzewany i nieco przypalony kotlet, nie polecam !
Muszę się z Tobą nie zgodzić. Film może nie jest świeży jak to ująłeś, ale nie w tym rzecz. Film jest zrobiony na najwyższym poziomie z najlepszymi aktorami, którzy grają w tym filmie znakomicie swoje role. Mówienie, że film nie wciąga jest kompletnie nie uzasadnione. Film wciaga juz od pierwszej sceny na lotnisku z tym numerem "Kansas City Shuffle". Jest tak świetny, że po prostu fenomenalny. Z czasem film zaczyna wciagać jeszcze bardziej szczególnie wtedy kiedy się pojawia piękna Lucy ze swoją osobowością i rozkręca sie wątek miłosny. Film ma wszystko co powinien mieć, czyli: znakomitych aktorów, reżyserie, fabułę (skomplikowaną i to bardzo), w której wszystko się wyjaśnia pod sam koniec i dobrze, że tak się dzieję. Jednym słowem film jest wart pójścia do kina i kupna DVD. Następnym razem jak Ci się jakiś film nie spodoba to nie oczerniaj go w ten sposób, bo podałeś tylko same wady i nic więcej. W ten sposób się filmu nie ocenia. Ja podałem same zalety, bo film mi podobał i szczerze mówiąc nie dostrzegłem w nim żadnych wad. Jak powiedziałem nie oczerniaj więcej naprawdę wyśmienitych filmów, bo ten film z pewnością taki jest. POZDRO!!!