Zabójczy szept

Whisper
2007
6,1 15 tys. ocen
6,1 10 1 15023
4,0 3 krytyków
Zabójczy szept
powrót do forum filmu Zabójczy szept

1.Film, ktorego horrorem raczej bym nie nazwala...
2.Przestarzale schematy w fabule, tu powtarzane w mizerny, wrecz denny sposob.
3.Poza tym jest strasznie przewidywalny, a gra aktorow jest sztuczna i jakby "na sile".

Moim zdaniem to malo odkrywcza bajeczka dla dzieci.....

ocenił(a) film na 7
Miss_Xev

horror to fikcja grozy wiec bez wzgledu na to czy film Cie wystraszyl, czy tez nie, nalezy do tego gatunku :) Według mnie całkiem dobry filmik tak w ogole.

mscofield86

Mialam raczej na mysli, ze horror ma za zadanie wywolac lek i niepokoj, a ten film nie wywoluje u mnie takich uczuc, heh,no oczywiscie moge dodac - nie nazwalabym tego filmu DOBRYM horrorem....- takie skromne subiektywne zdanie.....

Miss_Xev

hmmm jeżeli dla ciebie taki sobie był film albo i nie lepiej to po proszę może jakieś tytuły filmów które dla ciebie wyróżniają się od innych horrorów :)

King14Trails

Rozumiem, ze nie akceptujesz faktu, iz kogos ten film, w ogole nie poruszyl, tak? Zatem mam teraz sie spowiadac ze znajomosci filmow...heh....

Dobra nie wiem, czy to ma jakikolwiek sens, ale podam jeden:
Werner Herzog "Nosferatu". Bez porownania nawet.... :)

Miss_Xev

Powiem Ci, ze jestes naprawde inteligentna osoba bo moim skromnym zdaniem to film nie byl przewidywalny!!! Ja bym nie pomyslal, ze to jego matka chce zabic wlasne dziecko i to, ze wszyscy oprocz Maxa zgina. Wiec nie mow mi tutaj, ze on byl przewidywalny... A film sam w sobie jak najbardziej byl horrorem!!! Jak nie horrorem, to czym?? Komedia romantyczna???:) To ze komus nie obcinaja glowy czy nie widac jak flaki lataja po ekranie nie znaczy odrazu, ze to nie horror... Moja ocena to 8/10. Bo film byl bardoz dobry. Ale szanuje Twoje zdanie (kazdy ma inny gust) tylko mam zastrzezenia co do tego, ze to nie jest horror bo jak najbardziej jest:) pozdrawiam

ocenił(a) film na 6
Dances_with_Life

a ja z przykrością musze stwierdzić, że jestes pustą, głupią i debilną osobą adam75001 ...

Po 1 jeżeli spoilerujesz, to piszesz o tym, a nie napierdalasz w pierwszym zdaniu o tym co działo sie w filmie ...

Po 2, co do poprzedniego pana, co podaje Nosferatu jako porównanie do takiego filmu, to śmieszny człowiek jest poprostu.

Podsumowując - panie/pani Miss_Xev - bez porównania, racja, bo takich filmów sie nie porównuje ...
Natomiast ten pierwszy pan to totalny idiota ...

Pypciu

Nie musisz odrazu nazywac ludzi debilami itp. Ja tylko wyrazilem swoje zdanie, a co do spoilerowania to fakt, za to przepraszam bo powiniennem to zaznaczyc.

Dances_with_Life

Adamie no widzisz, jakos tak wyszlo, ze przewidzialam zachowania tych ludzi i wydarzenia, zreszta nie tylko ja, bo ogladalismy go w czworke wraz ze znajomymi, ktorzy rowniez mieli podobe odczucia....
Wlasciwie ogolna opinia byla taka: kolejny amerykanski horrorek, z powtarzalna fabula i scenkami i mizerna gra aktorow.....zreszta nawet juz go nie pamietam, TAKIE WLASNIE NA MNIE WYWARL WRAZENIE ;P

A teraz prosze Cie zacytuj fragment w ktorym napisalam, ze horror to film w ktorym flaki lataja po ekranie.....:D bo ja nie moge sie doszukac...

coz wiec..
Ja tylko wydalam opinie, i nie musze byc supermozgiem, by miec do niej prawo, a ta dyskusja wlasciwie nie ma najmniejszego sensu.
Zauwazylam, ze na filmwebie ludzie uwielbiaja wkladac sobie kolce w oczy nawzajem....

pozdrawiam pana Pypcia....
:)

Miss_Xev

Przeciez ja nikomu nie "wbijam kolcow w oczy"!!! Wyrazilem swoje zdanie i (tak mi sie wydaje) nie obrazilem Cie. Jesli jednak czyms Cie urazilem to naprawde bardzo PRZEPRASZAM.

ocenił(a) film na 6
Dances_with_Life

Nie no, panowie, uniosłem się troche i cofam wcześniejszych idiotów, debili itp. :) przepraszam ogolnie za obrażenie Was.

Moja wina że dałem sie złapać w pułapke spoilera, aczkolwiek miło jest najpierw przeczytać napis SPOILER, aby wiedzieć, że dalej nie warto czytać :)