5,5 5,8 tys. ocen
5,5 10 1 5844
3,7 10 krytyków
Zabić bobra
powrót do forum filmu Zabić bobra

Związek starszego mężczyzny z nastolatką.... Jakież to odkrywcze, jakiż powiew świeżości w kinie w ogóle! A jaki scenariusz.... Oto dowód na to że nawet znany i ceniony reżyser może zrobić kupę na środku swojej kariery. Ja niestety wdepnąłem w to "dzieło" ale tylko czubkiem buta. Po 30 minutach filmu wyłączyłem, albowiem nie interesował mnie ciąg dalszy. Nawet nie chciało mi się spać. Po prostu wolałem ten czas przeznaczyć na dłubanie w nosie - zdecydowanie bardziej interesujące.

ocenił(a) film na 4
bromu

Zgadzam się.

ocenił(a) film na 6
bromu

Zrobiłeś błąd bo to nie był film o związku mężczyzny z nastolatką tylko zupełnie o czymś innym. Fakt, film nie był rewelacyjny, ale o czym i jaki naprawdę był nie dane było Ci się dowiedzieć bo za wcześnie wyłączyłeś.

ocenił(a) film na 1
lobo621

Wielka szkoda, że nie mam skłonności masohistycznych - wiem. Jeśli jednak film po 30 minutach nie jest w stanie mnie zaciekawić, uznaję taki za kiepski lub zły. Przyznam szczerze, że o cokolwiek by chodziło i jak genialne byłoby zawiązanie akcji na końcu, nadal uważam ten film za tragedię. Nie podobało mi się w nim wszystko - od środków wyrazu, scenariusz, dialogi po zdjęcia. Może moją winą jest to, że nie jestem prostakiem, może to, że nie pociąga mnie wulgarność i chamstwo, może to, że uważam, że jest wiele innych środków wyrazu aby pokazać to o co chodziło reżyserowi, może... Najpewniej za mało oglądałem "Ukrytej prawdy", "Dlaczego ja", "Pamiętników z wakacji"... Przepraszam.

ocenił(a) film na 6
bromu

Nie rozumiem po co tyle sarkazmu. Zwróciłem Ci tylko uwagę, że film nie było tym, o czym napisałeś. A napisałeś o tym, bo nie obejrzałeś go do końca. Tyle, nie mu tu czego więcej komentować. A co do samej wartości filmu przyznałem przecież, że nie był najwyższych lotów.

bromu

Ok, Lolita, Leon, Sara itp. itd. Szkoda, że film rozkręcił się pod sam koniec. Motywy z seksem bardzo dogłębne, ale chyba każdy z nas - po 30-tce, miewał takie jazdy ;) W końcu jak mawia Polański, nie jest ważne ile ma lat, ważne aby młodo wyglądała ;)

ocenił(a) film na 1
elmo81

HA! Ja tam mam nadzieję że i po 40 takie jazdy się zdarzą nie raz..... ;-) Osobiście wolę w takich uczestniczyć niż je oglądać ;-) Może zazdrość przeze mnie przemawia ? ;P A tak poważnie, nie chodzi mi o jazdy na ekranie a o całokształt.... choć pisanie całokształt jeśli nie oglądnęło się do końca jest sporym nadużyciem. Zgoda. Oglądnę do końca, bowiem jakąś tam rację macie.

ocenił(a) film na 1
bromu

Film zmęczony do końca. Najlepiej pasuje do tego wszystkiego cytat z książki którą obecnie czytam: "Trzeba nauczyć się patrzeć na sztukę, ale z drugiej strony artysta powinien posługiwać się zrozumiałym językiem. Większość tych pacanów n i e c h c e mówić w języku, którego ty lub ja moglibyśmy się nauczyć. Wolą krzywić
się z pogardą, ponieważ "nie jesteśmy w stanie" pojąć, o co im chodzi, jeżeli w ogóle chodzi im o cokolwiek. Niezrozumiałość pełni rolę parawanu dla niekompetencji." W tym wypadku "...parawanu dla chęci łatwego zysku", bo o braku kompetencji reżysera nie może być mowy. Wszak nakręcił kilka doskonałych filmów. A o szaleństwie które dotyka człowieka w czasie wojny było już setki filmów.