PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=512873}

Zabiłem moją matkę

J'ai tué ma mère
2009
7,4 42 tys. ocen
7,4 10 1 42028
6,8 40 krytyków
Zabiłem moją matkę
powrót do forum filmu Zabiłem moją matkę

bardzo bardzo podobała mi się ta scena.

ocenił(a) film na 8
shaja

Była bardzo mocna. Emocjonalnie jedna z najmocniejszych w filmie...

shaja

Mi też, mi też. A odpowiedź matki - kiedy już odszedł - poruszająca.

ocenił(a) film na 9
Davus

Mnie też to poruszyło.

Sqrchybyk

Muszę przyznać zupełnie szczerze, że - chociaż oglądam sporo filmów gejowskich - Dolan to najlepsze reżysersko-gejowskie odkrycie, jakie miałem od czasu, kiedy jakieś 10 lat temu po raz pierwszy zetknąłem się z Almodovarem. Brzmi to trochę, jak herezja, w końcu tylu wybitnych reżyserów to homoseksualiści, ale chociaż uwielbiam np. Viscontiego, to po skończeniu jego filmu nie mam nigdy ochoty na NATYCHMIASTOWĄ powtórkę, a po Dolanie - mam. Mam nadzieję, że każdy kolejny jego film będzie równie świetny, jak poprzednie.

ocenił(a) film na 9
Davus

A Lee i van Sant?

Sqrchybyk

Ang Lee? On nie jest gejem. :) Fakt - "Tajemnica Brokeback Mountain" jest boska, ale pisałem o reżyserach-gejach, nie o filmach gejowskich w ogólności.
A Van Sant jest bardzo nierówny. I także po nim nie mam takich reakcji, jak po Dolanie. :P Pozdro.

Davus

DObrze,ze poruszyłeś ten film.Jakby ktoś czuł niedosyt po gejowskim filmie to zachecam do obejrzenia Tajemnica BrokeBack Mounstain,z bardziej znanymi aktorami,oraz z takim który już nie żyje.Więc jesli ktoś jest spragniony wylewu łez,niech obejrzy.Film oczywiście tez o gejach.

Sqrchybyk

I ja dopisuję się do osób poruszonych tą sceną.

ocenił(a) film na 9
vgoh

och tak, ten dialog był niesamowicie piękny. i smutny.. i tak prawdziwy.

ocenił(a) film na 9
shaja

To jeszcze ja potwierdzę. Piękna scena. Aż mnie taka refleksja dopadła jakie to my dzieciaki jesteśmy czasami głupie mając pretensje do rodziców o niektóre rzeczy.