PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=512873}

Zabiłem moją matkę

J'ai tué ma mère
2009
7,4 42 tys. ocen
7,4 10 1 42028
6,8 40 krytyków
Zabiłem moją matkę
powrót do forum filmu Zabiłem moją matkę

Ja mogę polecić niezły "Musimy porozmawiać o Kevinie"

użytkownik usunięty
FifiQ

Bardzo ciekawy ,,Łono"

ocenił(a) film na 9
FifiQ

Szczerze Musimy Porozmawiać o Kevinie to jeden z najgorszych i najbardziej męczących filmów, jakie widziałam... Ale to forum o Zabiłem Swoją Matkę, no i muszę szczerze przyznać, że jest to film dość unikatowy jeśli chodzi o relację matka-syn. Bardzo realistyczny, bardzo prawdziwy.

FifiQ

"Uwikłani" z Julianne Moore. Ciężki.

ocenił(a) film na 7
FifiQ

"Musimy porozmawiać o Kevinie" jest niesamowity, wręcz perfekcyjny i o niebo lepiej zagrany niż "Zabiłem moją matkę".

ocenił(a) film na 8
mackowty

Zgadzam się, Tilda Swinton jest świetną aktorką i super dała sobie z tym radę. Również mi się baardzo podobał. :)

ocenił(a) film na 6
FifiQ

"Biegając z nożyczkami" w tym filmie relacja matka-syn może jest tematem pobocznym, ale ogólnie godny uwagi

FifiQ

A co powiecie na "Psychoze"?:)

ocenił(a) film na 6
FifiQ

nie widziałam Psychozy ;) ale ostatnio byłam w kinie na najnowszym filmie Dolana i szczerze polecam, również ukazuje relację matka-syn, ale w inny sposób, historia może nie jest jakaś skomplikowana, ale film jest świetnie zrealizowany. Moim zdaniem jest o wiele lepszy niż "Zabiłem moją matkę"

rabbit_heart

To był kiepski żart, jak zobaczysz to zrozumiesz. Dolana nie znam w ogóle, warto się zabierać za jego twórczość?

ocenił(a) film na 6
FifiQ

kiepski żart, że nie widziałam psychozy, czy, ze nie wiem o czym jest psychoza, bo jeśli to drugie, to wiem o czym jest, scenę pod prysznicem chyba każdy zna. A Dolan reżyser "zabiłem moją matkę", a ja zapomniałam napisać tytuł filmu, który poleciłam: "Mommy". Zbyt wiele ci o nim nie powiem, bo oprócz tych wcześniej wymienionych widziałam jeszcze "Wyśnione miłości" i z calej trójki uważam, że jego pierwszy film był najsłabszy.

rabbit_heart

Ani to, ani to. Kiepski żart był w moim wykonaniu.

ocenił(a) film na 9
FifiQ

Przecież w Psychozie też był motyw matka - syn i ich specyficzna relacja syna uzależnionego od matki, więc to nie do końca żart :)

FifiQ

"Szczęśliwy człowiek" Szumowskiej - warto dla Cieślak i zakończenia.

FifiQ

http://www.filmweb.pl/film/Pozycja+dziecka-2013-675012

FifiQ

"Mama" Dolana, genialny film

FifiQ

Płynące wieżowce