PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=235793}

Zaczarowana

Enchanted
2007
6,4 88 tys. ocen
6,4 10 1 87954
6,2 24 krytyków
Zaczarowana
powrót do forum filmu Zaczarowana

Beznadzieja

ocenił(a) film na 6

Zupełnie mi się nie podobało. Kolejna słodka bajeczka. Ani to smieszne, ani romantyczne. Stracony czas...

ocenił(a) film na 8
gemma128

Ja się nie zgadzam. Dla mnie to fantastyczna BAJKA dla dzieci i dorosłych...:D

ocenił(a) film na 8
gemma128

Wiedząc, że to Disney i znając fabułę w zarysie można się domyślić, ze to będzie kolejna słodka bajeczka i dać sobie spokój, żeby potem nie narzekać na stracony czas...

ocenił(a) film na 6
amk23_2

Dokładnie tak.
Dobrze, że nie poszłam na to do kina. Tylko bym żałowała, że straciłam kase na takie cos.

ocenił(a) film na 4
gemma128

A miałam nadzieję, że do końca będą siedzieć na tym dachu... ;) Swoją drogą, czy księżniczki/królewny zawsze muszą mieć piskliwy głos?
Jak dla mnie, bajka - jedna z wielu, jakbym to obejrzała w kinie, szkoda by mi było pieniędzy.

magdzio

mi tam się ten film bardzo podobała jest po prostu genialny;)) i zamierzam kupić DVD świetne piosenki i w ogóle super
to wcale niej jest bajka dla dzieci!!!!!

ocenił(a) film na 6
dzastinka8

Tak to prawda to nie jest bajka dla dzieci. to to jest bajka dla nikogo.

gemma128

każdy ma swoje zdanie i rozumiem że komuś ten film się może nie podobac ale czasami warto oglądać takie filmy tylko dlatego aby poprawić sobie humor (nie mówię tu o komiźmie w tym filmie) przez słodkie zakończenie - to naprawdę fajna komedia romantyczna

ocenił(a) film na 10
dzastinka8

gemma inni szanują że komuś film się może nie podobać to uszanuj też tych którym film się podobał :)

ocenił(a) film na 6
sarah496

szanuje...
poprostu wyrazam swoje zdanie.
kazdy ma swoj gust, mi osobiscie film sie nie podobal....
a jak odbieraja go inni to ich wlasna sprawa, jesli komus sie podoba, mi to nie przeszkadza

ocenił(a) film na 10
gemma128

co prawda spodziewałam się czegoś innego , ale ogólnie film mi się podobał . ;]

ocenił(a) film na 8
gemma128

to po co to oglądałaś?trzeba było przeczytać wcześniej opis filmu!może wtedy nie traciłabyś czasu na noć co jest beznadziejne według ciebie bo ja nie tracę czasu na badziewie

ocenił(a) film na 7
gemma128

.to po kiego grzyba oglądasz produkcje przeznaczone dla dzieci?? o___O..

ocenił(a) film na 6
diana6echo

Chciałam się sama przekonać jak film jest zrobiony, dlatego go obejrzałam.

ocenił(a) film na 7
gemma128

.to skoro dla technicznych aspektów obejrzałaś ten film (o czym w sumie przeczysz już w treści swojego tematu), to wymień to co ci się nie podobało:

kadr? układy taneczne? muzyka? montaż? kostiumy?

ocenił(a) film na 6
diana6echo

W filmwie nie podobala mi postac smoka (scena koncowa gdy czarownica sie w niego zamienia). Sztucznosc az razila w oczy, a poza tym gra aktorow nie była za dobra. Kolojna rzecza, ktora mnie zniehcecila do teho filmu było wplatanie w film elementów rysunkowych.

ocenił(a) film na 8
gemma128

Oj przesadzasz...przecież to film familijny,głównie dla dzieci, lekki i przyjemny...czego Ty sie spodziewałas...dramatu psychologicznego?? Film bardzo fajny,postacie sympatyczne, bardzo mi się tez podobało wplatanie elementów rysunkowych,całkiem fajny pomysł;) ogólnie ciepło i przyjemnie i własnie tak miało być,a nie inaczej. Bo to taki gatunek filmowy,a nie inny.
pozdrawiam:)

gemma128

popatrz w lustro i już będziesz wiedzieć co znaczy beznadzieja, hahaha

ocenił(a) film na 8
swerd

Ja też sie z Gemmą nie zgadzam,ale nie wiemy jak wygląda dlatego pisanie "popatrz w lustro i już będziesz wiedzieć co znaczy beznadzieja" nie jest zbyt mądre. Kto wie,może Gemma jest pięknością jakich mało? ;)

ocenił(a) film na 6
Aleera_2

Coz kazy ma swoj gust ja jednak sie spodziewalam czegos wiecej po tym filmie, no moze nie dramatu, ale czegos bardziej xciekawego. A poza tym dzieki za obrone ;).

ocenił(a) film na 8
gemma128

No rozumiem. I nie ma za co:)
pozdrawiam

ocenił(a) film na 10
Aleera_2

Ludzie, to miala byc slodka bajeczka i krolewna miala byc slodka idiotka z piskliwym glosikiem. Zastanowcie sie troszeczke. Giselle byla wzorowana na wszystkich dotychczasowych krolewnach z Disneya. W tym filmie jednak nie bierze slubu z ksieciem i nie zyja dlugo i szcesliwie, tylko trafia ona do prawdziwego swiata i przestaje z dnia na dzien byc ta slodka idiotka. Mozna to zaobserwowac w scenie kiedy sie wkurza i dziwnie czuje przypadkiem dotykajac wlosow na piersi Roberta. Wtedy poznaje realny swiat i sama staje sie realna, z realnymi uczuciami. Jestescie po prostu zbyt durne aby to dostrzec :/

ocenił(a) film na 6
Usagi_V

Przytaczająć akurat to porównanie pokazałeś/aś że 'królewna' popada w skrajności. Z sekundy na sekundę zmieniają się jej nastroje. W jednym momęcie jest zła na Roberta, a już chwileczkę potem staje się szczęśliwa dlatego iż jest przy nim.

ocenił(a) film na 6
gemma128

"Swoją drogą, czy księżniczki/królewny zawsze muszą mieć piskliwy głos? "

Oczywiście każda księzniczka powinna być totalnie przepita i brzmieć jak po wypaleniu wagonu fajek XD

ocenił(a) film na 10
gemma128

Skrajnosci?? Zmieniaja jej sie nastroje bo staje sie czlowiekiem i odczuwa wiecej emocji ktore zwykle nie staja sie udzialem ksiezniczek z kreskowek czyli wkurzenie i zmieszanie bliskoscia mezczyzny ( i jego owlosinego mokrego torsu :D). Cala ta historia jest o kreskowkowej krolewnie ktora odkrywa w sobie kobiete z krwi i kosci. Niektorym naprwde trudno to pojac..

ocenił(a) film na 8
Usagi_V

Zgadzam się w 100% z Usagi:)