Należę do tej grupy osób, które przed seansem przeczytały książkę, którą w mojej ocenie uważam za arcydzieło w swoim gatunku. Co do filmu , rewelacja. Trzyma w napięciu, świetnie zmontowany, jeszcze lepiej zagrany (chyba życiowe role Afflecka i Pike), ale jedyna rzecz do jakiej muszę się przyczepić to zakończenie, które jest kopią tego z książki.
Jeszcze nie tak dawno sam filmweb informował, że ekranizacja 'Gone Girl' będzie miała zmieniony finał:
http://www.filmweb.pl/news/Oryginalne+zako%C5%84czenie+%22Zaginionej+dziewczyny% 22+zmienione-101709
Wiadomo coś czemu tak wyszło? Rozmyślili się czy może planują dodać jakieś alternatywne zakończenie na Blu-ray?
No własnie! Dziwię sie ze nikt kto czytał ksiazke o tym nie pisze, chyba ze ludzie o tym nie wiedzieli. Ja tez czytalam i to parę razy ze zakonczenie filmowe ma być inne, nawet były przytaczane słowa Afflecka w jakim jest szoku bo autorka zmieniła caly ostatni akt..
Bardzo dziwne.
Tak teraz sobie dumam, że pewnie to alternatywne zakończenie wrzucą na bluray ładnie zareklamują i pewnie jeszcze trochę kapuchy im wpadnie.
Możliwe, jestem ciekawa jak to będzie ale z tym reklamowaniem o zmianie scenariusza do wersji kinowej nie fajnie ;/ nawet nigdzie tego nie odwolali, chyba ze u nas przeszło to bez echa.