PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=695409}
7,8 344 tys. ocen
7,8 10 1 344301
7,6 102 krytyków
Zaginiona dziewczyna
powrót do forum filmu Zaginiona dziewczyna

Należę do tej grupy osób, które przed seansem przeczytały książkę, którą w mojej ocenie uważam za arcydzieło w swoim gatunku. Co do filmu , rewelacja. Trzyma w napięciu, świetnie zmontowany, jeszcze lepiej zagrany (chyba życiowe role Afflecka i Pike), ale jedyna rzecz do jakiej muszę się przyczepić to zakończenie, które jest kopią tego z książki.

Jeszcze nie tak dawno sam filmweb informował, że ekranizacja 'Gone Girl' będzie miała zmieniony finał:

http://www.filmweb.pl/news/Oryginalne+zako%C5%84czenie+%22Zaginionej+dziewczyny% 22+zmienione-101709

Wiadomo coś czemu tak wyszło? Rozmyślili się czy może planują dodać jakieś alternatywne zakończenie na Blu-ray?

ocenił(a) film na 9
cebularek

No własnie! Dziwię sie ze nikt kto czytał ksiazke o tym nie pisze, chyba ze ludzie o tym nie wiedzieli. Ja tez czytalam i to parę razy ze zakonczenie filmowe ma być inne, nawet były przytaczane słowa Afflecka w jakim jest szoku bo autorka zmieniła caly ostatni akt..
Bardzo dziwne.

ocenił(a) film na 9
Starrlight

Tak teraz sobie dumam, że pewnie to alternatywne zakończenie wrzucą na bluray ładnie zareklamują i pewnie jeszcze trochę kapuchy im wpadnie.

ocenił(a) film na 9
cebularek

Możliwe, jestem ciekawa jak to będzie ale z tym reklamowaniem o zmianie scenariusza do wersji kinowej nie fajnie ;/ nawet nigdzie tego nie odwolali, chyba ze u nas przeszło to bez echa.

ocenił(a) film na 10
cebularek

Tak jak piszesz, pewnie inne zakończenie zobaczymy na dvd.

ocenił(a) film na 10
cebularek

Mnie to dziwi, że nikt nie pisze "Barney Stinson"