Zastanawia mnie jak on tym autem przebił się przez te trzy ściany oraz jak udało mu się uciec z komisariatu pełnego policjantów ale to mniejsza. Bardziej ciekawi mnie dlaczego oni tego auta nie spalili tylko ukryli oraz w czym odnalezienie tego auta miało pomoc Lino, przecież równie dobrze on mógł zastrzelić. Mimo wszytko spoko film.
W samochodzie była kula z broni tego gliniarza. To był dowód że to właśnie on go zastrzelił.
Wiem że była tam ta kula, tylko nie rozumiem jak rozpoznaliby że to akurat tego gliniarza, kule są w jakiś sposób znakowane ?
W filmie pokazane było jak wzmacnia swoje clio, jak spawa, dodaje nitro itp. Czy by to wypaliło w realu ? Tego nie wiem
Wyraźnie było pokazane, że to Quentin ukrył samochód na farmie. Rozwiązań może być kilka:
1. Mechanicy z dziupli w zmowie ukryli wóz z dowodami w środku, który mógłby być haczykiem na skorumpowanych policjantów panoszących się jak u siebie.
2. Quentin wiedząc, że jego "brat" uciekł, postanowił ukryć samochód w odludnym miejscu. Nie był aż taki głupi na jakiego wyglądał, wiedział, że to Renault może być potrzebne.