Witam
Wydaje mi się ze film pochodzi z końca lat 80-tych początek 90-tych
Akcja filmu rozgrywa się w latach 60-70 ale nie jestem do końca pewien.
Tyle co pamiętam...
Jest rodzina 3 lub 4 dzieci ojciec i matka. Matka zachorowała na poważna chorobę i za jakiś czas zmarła. Najstarsze z rodzeństwa zaczyna się opiekować młodszymi i przejmuje obowiązki matki na czas, kiedy ojciec jest w pracy. Cała ta sytuacja zainteresował się (opieka społeczna) instytucja, która zabrała dzieci do domu dziecka. Ojciec zaczyna walkę o swoje pociechy.
Proszę o pomoc.
Hej również szukam filmu, który oglądałam na TVP... Było to typowy melodramat;) Starsza kobieta opowiadała chyba wnuczce o swojej wielkiej miłości...Była ze wzajemnością zakochana w pastorze, i planowali wspólne życie... potem ten pastor został powołany do wojska i wyjechał na wojnę... Dziewczyna później dostała list z informacją o jego śmierci po długiej żałobie wyszła za innego i potem okazało się że pastor żyje i wrócił by się z nią ożenić a gdy dowiedział się że dziewczyna jest z innym znów odszedł... A na koniec odnalazła go wnuczka tej starszej pani i ponownie się spotkali.... za wszelkie udzielone odpowiedzi będę bardzo wdzięczna:):*
Witam, poszukuje filmu o gliniarzu, który spotyka sie z zoną w restauracji i dowiaduje się że ona jest w ciąży tylko że nie z nim i chce od niego odejść, następnie popada w alkoholizm, wkrótce zostaje postrzelony podczas jednej z akcji, i jego żona musi sie nim opiekować.
Zna ktoś tytuł tego filmu, może ktoś kojarzy chociaż aktorów tego filmu? Prosze o pomoc.
Hej szukam filmów ale nie znam ich Tytułów proszę o pomoc :
1 film jest o młodej dziewczynie, która umawia się z pastorem planuje z nim ślub ale zostaje on powołany na wojnę. Ta dziewczyna dostaje później wiadomość że ten pastor zginął i wychodzi za innego w dalszym ciągu wychodzi na jaw że on jednak przeżył tą wojnę akcja toczy się w latach 60-70... oglądałam go dawno na TVP 1
2 film opowiadał o dziewczynie która była chyba w szkole wojskowej w której jej ojciec był ,, dyrektorem'' dziewczyna ta została zgwałcona przez grupę chłopaków (pamiętam że była przywiązana do 4 kołków) później ojciec zabronił jej o tym mówić i odtworzyła scenę tego gwałtu żeby pokazać ojcu co przeszła i została zamordowana leciał na TVN kiedyś