PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=868397}

Zaklęci

Spellbound
2024
5,8 2,7 tys. ocen
5,8 10 1 2661
5,7 3 krytyków
Zaklęci
powrót do forum filmu Zaklęci

Czy to faktycznie miła fabuła dla małego widza? Rozumiem, że Netflix jest progresywny na maksa ale uważam, że poważny temat został tak spłycony i posypany brokatem, że aż ciężko mi było synowi tłumaczyć, co zobaczył. Nie jest to kino familijne. Mało rozgarnięte dziecko widząć spierających się rodziców pomyśli - ocho, skoro idealne postacie z pięknej bajki się rozstali no to klapa. Koniec. Rozumiem, że zwolennik tej bajki powie „no ale to samo życie”. Ja nie sądzę - bo rozwód to nie jest tęcza na końcu. Dodatkowo awantury rodziców, które jakby uświadomiły im brak miłości - spłycenie tematu na maksa. Bajka może podnosić na duchu w tym i tak nie zawsze łatwym życiu lub mieć morał. Tu mam wrażenie wkradł się chaos. Jako dziecko nie chciałabym do tej bajki wrócić. Mało zabawna (choć próbuje taka być) a morał mdły, bo dziecko go nie przyswoi (jedynie nastolatek mógłby to dobrze zrozumieć). P.S. a ze mnie na esej poniosło - bo moi rodzice się rozwiedli i gdybym tą bajkę wtedy zobaczyła to bym kipła, że bzdury.