PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=868397}

Zaklęci

Spellbound
2024
5,8 2,7 tys. ocen
5,8 10 1 2661
5,7 3 krytyków
Zaklęci
powrót do forum filmu Zaklęci

Nie wiem czy ta animacja jest dla 7 latków. Opis całkowicie mylący ponieważ animacja opowiada o trudnym temacie jakim jest rozwód dwojga rodzicow. Sam dałem się naciąć oglądając film z 5 letnią córka.

ocenił(a) film na 5
sylwekb1988

Zgadzam się, jednak wole bajki w stylu Coco. Tu za dużo tematyki, ktora nie do końca potrzebna jest małym dzieciom. Cala ta otoczka LGBT i podsumowanie, że rozwód jest dobry na wszystko, a wychowanie naprzemienne, poprostu coś cudownego dla dziecka, bo... nie musi sprzątać, a ni tu ani tam... ogólnie jakiś niesmak mam po tej bajce, a na dodatek zerowe dialogi i niekończące się piosenki. Przez zerową narrację na początku, trzy razy oglądaliśmy z dziećmi pierwszą piosenkę, żeby wyciągnąć z niej zarys fabuły...

ocenił(a) film na 8
Alina_Reduta

"Otoczka LGBT", "zerowe dialogi", "niekończące się piosenki"... to ja chyba jakiś inny film widziałem

ocenił(a) film na 8
Anthon_M

Też nie rozumiem tych wszystkich negatywnych komentarzy, bajka ma pokazać, że rodzice którzy wiecznie się kłócą stają się w oczach swoich dzieci potworami. Też nie jest to żadne promowanie rozwodów, ale pokazanie, że czasem nie ma innego wyjścia i lepiej podjąć taką decyzję właśnie ze względu na dziecko. Rodzice którzy w zgodzie wychowują dziecko razem ale oddzielnie zapewniają mu lepsze, zdrowsze i szczęśliwsze dzieciństwo, niż tacy którzy narażają je na ciągłe krzyki, stres i strach. Ja tak odbieram ten film.

ocenił(a) film na 8
luna15

Zgadzam się z Tobą. Nie rozumiem tylko jak można się czepiać, że w musicalu jest dużo piosenek. I co oznacza "otoczka LGBT". Że dwóch facetów-wyrocznie mieszkało razem? To już robi z nich gejów? W takim razie Potter to też gej, bo kilka lat mieszkał z chłopakami w jednym dormitorium.

Anthon_M

W punkt!

ocenił(a) film na 3
Anthon_M

Radzę uważniej oglądać, wyrocznie to partnerzy i są w związku…

ocenił(a) film na 7
luna15

Dokładnie^^

luna15

Zgadzam się. A ja zauważyłem żeta bajka nie do końca jest dla dzieci bo pokazuje dość solidny problem a mianowicie jak rodzice się rozwodzą z własnej winy to dla dziecka mogą być potworami a jak dziecko straci w nich wiarę i pozbędzie się pozytywnych bodźców z własnego życia to w przyszłości może się stać jeszcze gorszym potworem niż jej rodzice!!!

ocenił(a) film na 7
Alina_Reduta

No bo to przede wszystkim musical jest hah Piosenki ogólnie to za bardzo nie zapadają w pamięć i ciężko coś z nich wyciągnąć

ocenił(a) film na 7
sylwekb1988

Film na Netflixie ma oznaczenie 10+ �