Poszliśmy z kumplem na pierwszy wolny seans do kina. Padło na "Zakochaną Jane". W pierwszych minutach film zapowiadał się dobrze... ale potem było juz tylko gorzej.
W "Becoming Jane" nie jest wyostrzony motyw zakochiwania się głównych bohaterów, przez co film wiele traci. Ja się pogubiłem. Dwoje ludzi widzi się 2 (3?) razy na oczy, za każdym razem są dla siebie cyniczni, a tu nagle okazuje się, ze to miłość... I Bądź tu mądry człowieku.
Zgodzę się, jak na biografię, film jest (może) dobry, ale bez polotu.
"Lane kluchy", przy których telenowela wenezuelska ma bardzij wartką i logiczną akcje.
Widac nic innego nie ogladasz jak tylko brazylijskie telenowele i nie masz porownania. Szanuje cudze opinie, ale twoja swiadczy o tym, ze poszlas se na byle jaki film i o tego typu produkcjach nie masz zielonego pojecia. Przeczytaj lepiej "Dume i uprzedzenie" a potem krytukuj.
Czy w którymś momencie kogoś skrytykowałem?? Masz stary problem z odbiorem słowa pisanego ... Czytałem, że tak się dzieje, przez złą współpracę półkul mózgowych.
Zanim odpowiesz na komentarz, przeczytaj co jest w nim napisane.
Film jest jałowy i jest to moja subiektywna ocena. Wychodzę z założenia, że jeśli ktoś nakręcił film (nieważne o jakiej tematyce)
to trzeba go obejrzeć i się do niego ustosunkować, a Ty jak napisałeś, działasz wybiórczo (krytykując mnie, że chodzę do kina na pierwszy lepszy film), gratuluję postawy.
NIE CZYTAŁEM DUMY I UPRZEDZENIA I NIE ZAMIERZAM!!
DOBRZE SFILMOWANA BIOGRAFIA TO TAKA, KTÓRA MIMO BRAKU MINIMALNEJ WIEDZY O ŻYCIU BOHATERA WCIĄGA. PRZYKŁADEM MOŻE BYĆ FRIDA.
Becoming Jane z pewnoscią nie jest dobrze sfilmowaną biografią, wiekszość faktów jest ponaginana, a z życia Jane zrobili jakis melodramat. A ta ucieczka, zeby sie pobrac? I spotkanie na koncu...
Chciano chyba powtórzyc sukces dumy i uprzedzenia, minimalnym nakładem pracy, robiąc znowu film na mas.
Ja film uwazam za przyjemny, ale dobry na pewno nie.
Zastanawiam sie jak ten film mialby ci sie podobac, przeciez jestes facetem. Nie dyskryminuje mezczyzn, ale po prostu tak jestescie skonstruowani, ze nie zachwycacie sie filmami typu" Duma i uprzedzenia" czy "Zakochana Jane". To normalka ze wydaje ci sie nudny, banalny, przesadzony. Widac w XIX wieku kobieta mogla sie zakochac w kolesiu po 3 balach. BTW. Mam takiego nicka, ale jestem dziewczyna wiec wiem o czym mowie stary...
Heh pisząc takie rzeczy jak "Zastanawiam sie jak ten film mialby ci sie podobac, przeciez jestes facetem" to wyraźnie widać, że masz jakieś uprzedzenia do "facetów". Myślę, że takiego typu filmy są również przeznaczone dla nas. Wiele filmów romantycznych bardzo mi się podobało, więc nie mów, że jestem tak skonstruowany, że nie mogę się zachwycić "Zakochaną Jane". Co do założyciela tematu to on ma zupełnie odwrotnie jak Ty. Wydaje się mieć pociąg do mężczyzn gdy wybiera się "na pierwszy lepszy film" do kina z kolegą i jest to film "Zakochana Jane".
Jak dla mnie to to już zależy od faceta, a nawet od osoby. Tak jak nie każda kobieta lubi oglądać romanse czy inne filmy tego typu, tak samo facetowi mogą się one spodobać.
Nie uogólniajmy, każdy jest inny, a filmy romantyczne są dla ludzi- nie tylko dla kobiet ;).
Pozdrawiam,
Uprzedzenie do facetow?? Nie baw sie w psychologa. Tylko wyrazilam swoje zdanie. Myslalam ze faceci nie lubia filmow gdzie ciagle sie wzdycha i papla o milosci. Jesli sie myle to sorki. Nie jeste wrzechwiedzaca, ale uprzedzona tymbardziej.
Zakładam, że ta odpowiedź jest do mnie... Nie bawię się w psychologa, poporostu... " Myslalam ze faceci nie lubia filmow gdzie ciagle sie wzdycha i papla o milosci." - to jest uprzedzenie. :) Pozdrawiam i całuję.
Uprzedzenie - rodzaj postawy polegający na odrzucaniu czegoś lub kogoś bez racjonalnych przesłanek.
Uprzedzenie do kogoś lub czegoś występuje wówczas, gdy jednostka podejmuję ocenę, wyraża negatywny osąd bez wcześniejszego doświadczenia z daną osobą, czy zjawiskiem, najczęściej na podstawie plotek lub ocen znaczących innych. Uprzedzenia wynikają także z utrwalonych w danych społeczeństwach czy społecznościach stereotypów. W przypadku osób do czegoś uprzedzonych trudno je przekonać do pozbycia się uprzedzeń poprzez racjonalną argumentację.
Nie musisz mi cytowac slownika, wiem co oznacza to slowo. Ja i tak wiem swoje yzn. nie jestem uprzedzona. Hmmm widac niedostatecznie poznalam upodobania panow. Ciesze sie ze sa tacy, ktorzy chcetnie obejrzeliby taki film np ze mna;) Ja niestety takiego wrazliwca nie spotkalam. Moj pech. Rowniez pozdrawiam.
Może jeszcze spotkasz :) ja w sumie chciałbym spotkać taką osobę jaką była Jane ;)