PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=164648}

Zakonnica

La Monja
2005
4,9 8,2 tys. ocen
4,9 10 1 8158
5,0 2 krytyków

Zakonnica
powrót do forum filmu Zakonnica

koscioł, tajemnica - zapowiada sie dobrze ... a zrobiono z tego filmu zwykła bajke. Upiór zakonnicy przypominał postać z bajek dla dzieci ,a nie coś co miało nas przestraszyc. A podobno miał to byc horror.

diablesse

Racja. Upiór jest żałosny. Sam film zresztą też...
Chyba nigdy nie widziałam nic gorszego.

Nie widziałaś gorszego? To obejrzyj "cmentarne wrota" film tak kiepski że aż śmieszny.

XxXxLucilla91XxXx_2

a ja moge tylko przyklasnąc... "cmentarne wrota" to film ktory nawet nie wiem jak opisac... totalna klapa...chce ten film wymazac z mej pamieci

diablesse

Zgadzam się, że sam motyw filmowy był dobry... a czy konieczne było robienie śmiesznego horroru. nie lepiej byłoby zrobić z tego jakiś kryminał chociażby? dajmy na to zakonnica też miała romans z jakimś księdzem i ten odkrył zbrodnię dokonaną przez uczennicę na zakonnicy i zaczął się mścić zabijając je w taki sposób jak ginęły ich święte patronki. wprowadzenie ducha było kiepskim pomysłem. to tyle. ;p

mattibeztwarzy

Jedno pytanie: skoro to Eva przyczyniala sie do smierci kolejnych kobiet - to jak mogla zalatwic te babke ktora zginela jako pierwsza tydzien przed smiercia matki Evy (byla o tym mowa na pogrzebie matki Evy). W filmie nie pada nawet sugestia, ze Eva mogla byc w tym czasie w Londynie - Eva caly czas mieszkala w NY.

Spora wpadka.

mattibeztwarzy

Matti - świetny byłby z Ciebie reżyser, o wiele bardziej spodobała mi się Twoja wersja filmu ;DD
też myślałam, że jakoś rozwinie się ta "Zakonnica"... a tu kicha;/ ogólnie to dlaczego ten młody kleryk zginął? tego nie rozumiałam i faktycznie tyle niejasności, chociażby właśnie ta wcześniejsza śmierć jednej z tych babek..?? Evy? jak skąd??
i dlaczego ten duch obudził się w tej Iv?? jak całowała się z kolesiem i woda z prysznica ją oblała?
zakończenie było dziwne, zaskoczyło mnie. Film ogólnie cienki ;|
a i jeszcze dobre... ten koleś co kręcił wszystko kamerą.. taki przygłup wszytko go guzik obchodziło, a tu nagle wpadł na takie błyskotliwe wyjaśnienie zagadki... dosyć zabawne;]

diablesse

tak tak . tez wlasnie paru rzeczy nie rozumiem.. np. jak to bylo z tym koncem filmu? niby byla ta zakonnica i co, sama w siebie strzelila ta strzale? hmm..
z poczatku byl troche nudno. pozniej sie rozkrecilo , ale koniec byl fatalny. mialam dac nawet 8, ale dalam 4..
a moglo byc tak fajnie...

db2

Początek filmu jeszcze dobrze mu wróży, a potem już jest coraz gorzej aż nie wytrzymałem i wyłączyłem. Jakby płyta była moja to bym połamał i do kosza. To jeden z tych zmarnowanych filmów przed którymi należy ostrzegać. Jedyne co to muzyka trzymała jako taki poziom.

harald807

nie ocenia sie filmów jeśli nie obejrzy sie ich do końca :P

zgadzam się z jedną osobą: na początku nuda, coraz fajniej, wielkie napięcie a zakończenie beznadziejne ;/

wokkie

Szczerze mówiąc, to po obejrzeniu tego filmu doszłam do wniosku: okej, a gdzie było rozwinięcie? Od samego początku czekałam a jakąś większą akcję, na coś, na czym warto byłoby oko zawiesić (hmm... no dobra - ten hiszpański ksiądz był niczego sobie), a tu pusto :)