PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=619088}

Zamiana

Switch
2011
6,5 5,0 tys. ocen
6,5 10 1 5000
6,0 2 krytyków
Zamiana
powrót do forum filmu Zamiana

Jest to mój pierwszy post na filmwebie.
Zmusił mnie właśnie"switch" do tego aby go napisać.
Film jak dla mnie tragiczny.Bajeczka dla małych dzieci.W każdym momencie dziura której nie da się wytłumaczyć.Przykład:
Główna bohaterka rozmawia przez tel.z matką.Nagle słyszy piski matki i strzał z broni.Rozmowa z matką się urywa.
Co robi córka?Nic.
Takich wątków jest mnóstwo.
Szkoda czasu na oglądanie.
KU PRZESTRODZE !!!

ocenił(a) film na 7
jurko_filmweb

Nie kumam a co ma zrobić ?? płakała przecież lol

nie mogła z Francji do Kanady się dostać przecież to co miała sie teleportować i coś zrobić ? :D

ocenił(a) film na 3
Darekk

Albo jesteś debilem albo synem marnotrawnym.
Jesteś na wczasach za granicą.Dzwonisz do domu.Słyszysz jak matka krzyczy i słychać strzał z pistoletu.Próbujesz ponownie się dodzwonić-nie odbiera?Co robisz w takiej sytuacji?Idziesz na plaże dalej się opalać bo do domu masz za daleko?

ocenił(a) film na 6
jurko_filmweb

Ty na pewno oglądałeś ten sam film?
To nazywasz wczasami? Jesteś w obcym państwie, ściga Cię Policja za zabójstwo, musisz się ukrywać, obstawione są dworce i lotniska, a do domu masz prawie 6 tysięcy kilometrów. Za*ebiste wczasy :)

Ile razy byłeś w takiej sytuacji, że doskonale wiesz co być zrobił i w dodatku wyzywasz kogoś od debili?

ocenił(a) film na 7
venez

(y)

Darekk

miala np zadzwonic na policje i poinformowac o domniemanym zabojstwie... policja miedzy krajami moze sie kontaktowac... ja kiedys dzwonilam, w prawdzie w obrebie naszego kraju, i informowalam o sprawie w innym miescie i przyjechali bez problemu

ocenił(a) film na 8
jurko_filmweb

Ogólnie nie przepadam za filmami francuskimi (za wyjątkiem np Taxi), ale ten film zaskakuje. To również mój pierwszy post na filmwebie. Ocena użytkownika jurko jest wyssana z palca. Film oceniam na 8. Cały czas trzyma w napięciu, do samego końca nie wiadomo kto za wszystkim stoi i jak całość się skończy. Pomysł na film zapewne zaczerpnięty z The Net i The Net 2.0 (polecam ten drugi)

Jest cała masa filmów które nie zasługują nawet na najniższą ocenę, a dlaczego Jurko wybrał akurat ten film? nie mam pojęcia, to jakieś nieporozumienie. Widocznie skupia się tylko na produkcjach z Hollywood i aktorach z pierwszych stron gazet. Ja staram się nie oceniać gatunków za którymi nie przepadam.

Myślę że filmweb powinien wprowadzić pewne ulepszenie w systemie oceniania filmów. Użytkownik wybierałby swoje ulubione kategorie filmowe. Oceniając film z innej kategorii, ocena miałaby niższą wagę niż ta ocena którą dostał film z ulubionej kategorii.
Takie rozwiązanie oddałoby dokładniej realną ocenę. Bo co to za ocenianie gdy użytkownik który obejrzy jakiś np film psychologiczny i oceni go na 2 bo nic nie zrozumie, podczas gdy fanatyk tego rodzaju filmów da mu 9 bo potrafi zrozumieć i porównać do wcześniej obejrzanych.

Kończąc stwierdzam, że film jest godny polecenia.

coller1

Super, a może w ogóle zabronić fanom horrorów oceniać inne gatunki, bo przecież wiadomo, że z np komedii może nic nie zrozumieć.
Ocena to subiektywna opinia i niech taka pozostanie. Kierujmy się własnym rozsądkiem i sami decydujmy jakie filmy chcemy oglądać.
Ja osobiście francuskie kino bardzo lubię i cenię (świeżo po seansie Nietykalnych - wielkie brawa!) ale takiego gniota jak Switch nie mogę oszczędzić. Słabizna, brak logiki w co drugiej scenie, wydłużony do granic możliwości. Wielowątkowość wcale nie jest atutem, uzasadnienie działania Benedict - chyba przegapiłam, bo to jedno wypowiedziane przez nią zdanie ciężko tak nazwać.
Popieram jurko_filmweb - strata czasu. Ale kto ma ochotę obejrzeć, droga wolna. Każdy ma prawo wyboru i całe szczęście.

ocenił(a) film na 2
coller1

Coller Ty chyba naprawdę dobrych francuskich filmów nie widziałeś,zas Zamiana to plama na francuskiej kinematografii...

ocenił(a) film na 8
aronn

Nie mówię że ten film jest doskonały, bo od razu widać że to klasa B lub C. Jednak z czystym sumieniem mogę go polecić.

ocenił(a) film na 2
coller1

Dobrze ze chociaż zdajesz sobie z tego sprawę,jak dla mnie c....

ocenił(a) film na 7
jurko_filmweb

Trochę nie czaję Twojej oceny, ale cóż są gusta i guściki i o nich się nie dyskutuje.
Jak dla mnie to dobry film. Przyznam się, że obejrzałem go ze względu na Erica Cantonę, ale miło się rozczarowałem tzn. film mi się podobał. Ciekawa intryga, trzyma w napięciu. Wszystko, co powinien mieć dobry thriller.
Aha a to że główna bohaterka nic nie robi w tej sytuacji, to chyba nie jest dziwne, nie? Bo co miała zrobić? Wezwać Supermana i polecieć do Kanady? Możliwe, ale to nie ten gatunek.
Pozdrawiam.

ocenił(a) film na 3
dooomiiin

Albo jesteś debilem albo synem marnotrawnym.
Jesteś na wczasach za granicą.Wiesz o zagrożeniu.Dzwonisz do domu.Słyszysz jak matka krzyczy i słychać strzał z pistoletu.Próbujesz ponownie się dodzwonić-nie odbiera?Co robisz w takiej sytuacji?Idziesz na plaże dalej się opalać bo do domu masz za daleko?

ocenił(a) film na 7
jurko_filmweb

Powtarzasz się, z czego wynika, że brakuje Ci chyba argumentów.

jurko_filmweb

Film jest tak idiotyczny że nie da się tego opisać. Klientka nie potrafi udowodnić swojej tożsamości a wystarczyłoby zrobić badania DNA, i porównać z DNA matki oraz tym znalezionym w jej mieszkaniu, które musiałoby przecież być nim skażone po x latach korzystania z niego. Zakładając nawet że jakimś cudem udało się uzurpatorom wyczyścić mieszkanie, co było by raczej niewykonalne, to są tysiące innych sposobów na potwierdzenie swojej tożsamości. Klientka musiałaby mieszkać na bezludnej wyspie i nie pozostawić po sobie żadnego śladu albo być duchem żeby taki scenariusz mógł być w ogóle możliwy.

ocenił(a) film na 2
HlTMAN

potwierdzam film bardzo idiotyczny.

HlTMAN

wszystko trwa i potrzeba czasu a ona nie chciał trafić za nic do więzienia, "łapała się brzytwy" i dlatego uciekła nie wiem co w tym jest idiotycznego

ocenił(a) film na 2
Tibn

Jeden ze słabszych francuskich filmów,bardzo naiwna fabuła.

aronn

bardzo mnie przekonały twoje argumenty :) zapewne wszyscy ci którzy go nie widzieli przejdą koło filmu bokiem

ocenił(a) film na 2
Tibn

o widzę że ogladałeś Szybki cash,no i to jest właśnie dobry francuski film,no ale ty go oceniłeś na marne 4 zaś Zamianę infantylny z naiwną fabuła i słabo(czytaj sztucznie) grającymi aktorami na 7 a to ci dopiero dowcip :D

ocenił(a) film na 2
aronn

Ale generalnie do twoich ocenionych innych filmów nie mogę sie doczepić ;)
Ps.Ale babola strzeliłem oczywiście Cash nie jest francuski...

aronn

Zdarza się
Wesołych

ocenił(a) film na 2
Tibn

Tobie również.
Dla wszystkich tych którzy chcą obejrzeć b.dobre kino francuskie:

http://www.filmweb.pl/film/MR+73-2008-395890
http://www.filmweb.pl/film/Gang+Story-2011-605278
http://www.filmweb.pl/film/Nietykalni-2011-583390
http://www.filmweb.pl/film/%C5%BBo%C5%82nierze+mafii-2007-285237
http://www.filmweb.pl/film/22+Kule-2010-495449

ocenił(a) film na 4
HlTMAN

Zgadzam się. W ogóle już zawiązanie akcji jest totalnie fartowne, a jakby Sophie chciała do innego kraju się przeprowadzić? Jakby znalazła sobie chatę w Hiszpanii albo w ogóle w innym miejscu w Paryżu? I lipa. Wiem, że portal był trefny, ale jakby na nim jedno ogłoszenie się tylko znajdowało, to żadna rozsądna dorosła osoba by przecież w to nie weszła. No i dodatkowo dokumenty z portalu dostała przecież, no to jedzie do Francji z dowodem swoim i dokumentem otrzymanym z portalu, potwierdzającym zamianę i pokazuje ją policji. A tego typu portal też nie istnieje tylko w internecie, ale jest jakąś firmą, co musi być w jakimś kraju zarejestrowana i mieć swoją siedzibę. Dalej, nawet jak z neta usunięto stronkę, to na laptopie w historii chociażby ślad z nagłówkiem powinien się zachować w przeglądarce, przecież nikt nie czyści historii codziennie. Bilet samolotowy, potwierdzenie odprawy bagażu, też już kolejne dokumenty, które na papierze mieć powinna i których nie wyrzuca się tak od razu, tylko można później pokazać.
No ale najważniejsze i tak, jak ktoś ci nie wierzy kim jesteś (mimo prawdziwego dowodu osobistego), to dzwonisz do starej i twoja stara potwierdza twoją tożsamość. A nie że dzwonisz do starej, a ta wyciąga kałacha z bagażnika i robi wjazd na chatę, gdzie jest zabójca. To był szczyt idiotyzmu. Niby w Ameryce są głupie i naciągane scenariusze, a tu niespodzianka, w Europie też piszą historie nie mające nic sensu. Niespodzianka negatywna oczywiście.

jurko_filmweb

proponuje więcej już nie pisać

ocenił(a) film na 6
Tibn

A czemu ?
Myślę że dzięki jurko_filmweb nie zmarnuję czasu na ten film.