PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=241195}

Zanim się rozstaniemy

Before We Go
2014
6,8 33 tys. ocen
6,8 10 1 33325
7,1 8 krytyków
Zanim się rozstaniemy
powrót do forum filmu Zanim się rozstaniemy

Zdrada

ocenił(a) film na 6

Co uważacie? Jaki rodzaj zdrady jest dotkliwszy? Czy zdrada typowo czysto fizyczna wynikająca z pożądania czy zdrada umysłu? Umysłu, czyli chodzi mi o to, że dana osoba dobrze czuła się w towarzystwie tej drugiej, razem się śmiali, płakali i myślą o sobie...

ocenił(a) film na 8
krzychu70000

I jedna i druga jest zła. Ale to zdrada umysłu przekreśla definitywnie związek bo jak jedna z polówek czuje chemię do innej osoby to osoba zdradzana powinna natychmiast już skreślić ten związek. Nie jest to ''tylko'' skok w bok tylko zanosi się na podwójne życie.

ocenił(a) film na 6
paula0fm

Wiem, że każda jest zła. Ale wg mnie fizyczna przekreśla związek, a zdrada umysłu nie do końca wszystko kończy. Mogła się wydarzyć, ale czy daje to pretekst do zakończenia związku, niekoniecznie...

ocenił(a) film na 8
krzychu70000

To zależy jak zdrada umysłu jest głęboka . Bo może zdarzyć się flirt i on też będzie umysłową zdradą ale jest błahostką.

ocenił(a) film na 6
paula0fm

To prawda. Tak sobie myślę, że coś większego niż flirt to już blisko zakochania. Zawładnąć umysłem, oszołomić sobą to ma większą moc niż ciało, prawda?

ocenił(a) film na 8
krzychu70000

Tak prawda. Bo do zdrady cielesnej też się zalicza szybki numerek po pijanemu. Zdradzający nie musi pamiętać o nim a osobę którą zdradził ma małe szanse żeby się dowiedzieć. A zdrada umysłowa to od flirtu się zalicza potem są rozmowy, z nich może wyniknąć wspólne zainteresowania a to zbliża . Tylko czekać aż zdarzy się kontakt fizyczny.

ocenił(a) film na 6
paula0fm

O tak, wspólne rozmowy, kontakt wzrokowy, uśmiechy, wspólne rozbawianie się to może mocno przyciągać, tworzyć fundamenty czegoś co może być miłością...

ocenił(a) film na 9
krzychu70000

Pytanie ile trwa ta wzajemna fascynacja.. Jeśli jest względnym ułamkiem sekundy to dotknie tylko serca zainteresowanych, z pewnością je ugodzi :) Jeśli zaś żadne nie umie powiedzieć stop to wiadomo, że przeistoczy się w to w ekm.. romans, romans z krwi i kości, z umysłu i ciała ha.