polecam oglądać w oryginale :). Dawno się tak nie uśmiałam... jak zawsze w disney'owskich produkcjach trochę śpiewania na szczęście bez przesady :)
Również oglądałem w orginalnej angielskiej wersii w kinie(mieszkam w Dublinie) i ten film mnie absolutnie oczarował.Świetna Raszpunka-Mandy Moore-o klasę lepsza od polskiej aktorki ją dabingującą.Powiem tak, widziałem najpierw orginalną angielską wersję w kinie(byłem dwa razy)i za każdym razem wychodziłem z tego kina absolutnie w 100% usatysfakjonowany-wersja angielska jest absolutnie doskonała(o wiele bardziej podobają mi się również orginalne teksty i wykonanie piosenek(szczególnie Mandy-ona ma po prostu niesamowity głos, i i talent no po prostu coś pięknego ją słuchać niezależnie czy śpiewa czy mówi) ,ale oglądałem również wersję tę bajki z polskim dubbingiem i kreacja Maćka Stuhra jako Flyna czy jak kto woli Julka jest absolutnie rewelacyjna....reszta uwierzcie mi albo nie wierzcie-po prostu obejrzyjcie(jeśli znacie choćby podstawowy angielski) ten film w orginalnej wersji kiedy będzie dostępny na DVD-na pewno nie pożałujecie -jest rewelacyjny niezależnie od języka..
To prawda :) film świetny i bardzo zabawny. ja jestem fanką polskiego dubbingu, ale Mandy Moore ma niesamowity głos i piosenka i See the Light w jej wykonaniu jest jedną z moich ulubionych :)
ja właśnie się obawiałam oglądać po angielsku, bo bałam się, że nie wszystko zrozumiem, jednak po raz pierwszy (a osobiście wolę polskie dubbingi) tak mi się podobały podstawione głosy po angielsku. Wpierw postanowiłam czekać na napisy, ale w sumie większość zrozumiałam i tak mnie oczarowały właśnie te głosy, że naprawdę warto oglądać w oryginale. Piosenki śliczne i dwoje bohaterów mają świetne głosy :) Za dużo głosów ;D Chyba poszukam sobie soundracki ;D