Zasada nr 1

Dai yat gaai
2008
6,6 195  ocen
6,6 10 1 195
Zasada nr 1
powrót do forum filmu Zasada nr 1

Tak najprościej można określić ten film. Ogólnie film nie jest rewelacyjny ale przyjemnie się go ogląda. Polecam osobom które lubią azjatyckie horrory, reszcie raczej się nie spodoba. I ma bardzo "fajne" zakończenie zupełnie inne niż w klasycznych ghost movies.

tymok

Typowy azjatycki horror. Przed chwilą go ogladałam i w nocy może przerazić w niektórych momentach...
Jednak troche tego zakończenia nie kumam. Główny bohater też był w końcu opętany?? Jeśli tak to oznaczałoby, że najpierw pokazali końcówke "co działoby się gdyby nie był opętany" a później wszystko to co naprawde było??

ocenił(a) film na 8
niunia

<-Spoilery->
W zakończeniu chodziło o to iż główny bohater został opętany już w domu kiedy biegł sprawdzić co się stało z jego dziewczyną. I tak jak w końcówce ten duch żył w nim a on został nowym szefem wydziału. Jednak kiedy rozmawia z przełożonym zmyśla historie którą oglądamy przed samą końcówką i tłumaczy dlaczego musiał zabić swojego kolegę z wydziału i jego byłą żonę czyli że niby ten duch go opętał i musiał zabić kolesia by go powstrzymać a tak naprawdę po prostu go zabił :)Troszke zawile ale myśle że kto oglądał zrozumie :P

tymok

Dzięki za dokładne wyjaśnienie :P

ocenił(a) film na 8
tymok

Swoją drogą, zakończenie jest wprost genialne jak na tego typu film. Trzyma w napięciu do ostatniej chwili i zaskakuje. Wczoraj oglądałem ten film i polecam go każdemu kto lubi tego typu historie o duchach.

tymok

Wiedziałam że skądś znam ten film. Coś mi świtało a po przeczytaniu Twojego komentarza nie mam wątpliwości że już go kiedyś widziałam. Nie pamiętam za wiele ale tą końcówkę kojarzę.

ocenił(a) film na 5
tymok

Małe conieco z Archiwum X, ale główny pomysł skopiowany z Fallen, który jest bardziej udanym filmem, choć też szału nie ma.