Zawodowcy

Righteous Kill
2008
6,4 33 tys. ocen
6,4 10 1 33111
4,7 17 krytyków
Zawodowcy
powrót do forum filmu Zawodowcy

Bardzo dobry - 8/10

użytkownik usunięty

A może "tylko" bardzo dobry. Czekałem na ten film i się wreszcie doczekałem. Jest to bardzo dobry thriller kryminalny trzymający w napięciu praktycznie do samego końca. Film ma potencjał, lecz nie został do końca wykorzystany. Bardzo dobra historia, świetne role Roberta De Niro i Ala Pacino (wreszcie można widzieć ich razem na ekranie, "Gorączki" nie liczę).

Pełne zaskoczenie jeśli chodzi o mordercę, prawie do samej końcówki nie wiadomo kim był. Niestety użytkownicy w tematach pod tym filmem wszystko zdradzili. Zapewne państwo wiecie kto jest mordercą, ale my nie zdradzimy jego tożsamości (jak to miało kiedyś miejsce z transmisją mecze Mistrzostw Świata gdzie Polsat i TVP puszczały mecze na spółę). Od początku byłem pewien, że to... ten drugi.

Jak dla mnie mocna 8-ka.

ocenił(a) film na 1

Kaszana nie 8/10.
Może Pacino w niektórych momentach błyśnie na ułamek sekundy, ale DeNiro gra tak jakby robił to dla kasy na nowe auto. Reszta aktorów (o klasę gorszych od owego duetu) filmu nie wybroniła bo i nie mogła.
Fabuła? Tak dennego prowadzenia akcji nie widziałem już dawno. Zero napięcia, zero zaskoczenia.
Po filmie z tymi dwoma aktorami spodziewałem się czegoś więcej a dostałem kupę i odcinanie kuponów od swojego nazwiska.
3/10 tylko dlatego, że naprawdę lubię obu panów. Gdyby główne role obsadzono kimś innym z czystym sumieniem dałbym 1/10. Dno proszę państwa, szkoda pieniędzy i zachodu.

użytkownik usunięty
Cain_3

Mnie się ten film podobał i tyle. Szanuję Twoje zdanie. Ale, bez obrazy, guzik mnie ono obchodzi i to co o nim myślisz. Oczywiście masz do niego prawo. Masz szczęście, że nie należę do fanatycznych użytkowników, którzy zawzięcie bronią swego filmu.

Założyłem ten temat aby napisać co o tym filmie sądzę. Zdaję sobie z tego sprawę, że będą to czytać inni. Jak mówię, że film jest dobry to znaczy, że jest dobry, a zdania innych użytkowników mało mnie obchodzą.

Skoro uważasz ten film za dno, to po co oglądałeś ?

PS: Zwykle nie obserwuję tematów, które zakładam, ani też w nich nie odpisuję, ponieważ... napisałem już wyżej czemu.

ocenił(a) film na 1

"Skoro uważasz ten film za dno, to po co oglądałeś ? "

Skąd mógłbym wiedzieć, że film jest bardzo słaby bez obejrzenia go? Obejrzałem go bo po zapowiedziach spodziewałem się naprawde dobrego kina a nazwiska Pacino i DeNiro są zwykle wystarczającym powodem dla których warto obejrzeć film.
Jeśli chcesz i masz ochotę to obejrzyj sobie na YT sceny z Zapachu Kobiety (tango, opis kobiety w samolocie i przede wszystkim mowę końcową w szkole) by porównać poziom jaki zaprezentował Pacino.