Zawodowcy

Righteous Kill
2008
6,4 33 tys. ocen
6,4 10 1 33111
4,7 17 krytyków
Zawodowcy
powrót do forum filmu Zawodowcy

Nie bedzie to wielki film, mimo 2 najlepszych osobistosci kina, obejrze go z zasady, trzeba sie pogodzic z tym ze najlepsze lata dwoch poczciwych dziadziusiow juz minely. Teraz sa juz tylko pieniadze ;/ Na cholere ten 50 cent tam, juz mogli wziasc wojka Wladzia z pod monopolowego.

PS Chcialbym zobaczyc jeszcze raz w zyciu Al'a w znakomitym filmie gangsterskim. Wlasnie, czemu juz sie nie robi takich filmow jak kiedys, jesli wychodzi juz jakis gangsta to jest osadzony w dzisiejszych czasach.

hamann666

Ech... Jak ja lubię ludzi, którzy oceniają film, zanim go zobaczą. Ja akurat mam nadzieję, że to będzie dobry film i nie widzę żadnych przeszkód, które miałyby sprawić, by ta produkcja taka nie była. I co wy się tak, do cholery tego 50 Centa uczepiliście? Jak gra w filmie Snoop Dogg czy XZibit, to jakoś nie macie pretensji... :|

Palpatine

Dobry krytyk wykryje gniot jeszcze przed premiera, jest wiele czynnikow ktore sprawiaja ze juz na dzien dzisiejszy widac ze to nie bedzie hit, 98% krytykow ma w tych sprawach racje.

ocenił(a) film na 8
hamann666

A co z american gangster ? Swietny gangsterski film, lata 40-te

qba_1991

Akcja American Gangster dzieje się na przełomie lat 60-tych i 70-tych, a nie w latach 40-tych...

qba_1991

Tak, to po pierwsze ze to lata 60-70, ale to nie ten klimat, cholera Ci aktorzy i zaloga nie potrafili zbudowac czegos co z taka latwoscia sie kiedys tworzylo, to byly arcydziela.

ocenił(a) film na 5
hamann666

Więc dołącz do załogi i stwórz arcydzieło :P Nie rozumiem też co nie podoba wam się w 50cencie-jako aktor wcale nie spisuje się źle, a to jaką muzykę tworzy nie ma nic do jego gry.

użytkownik usunięty
kurczak_5

Zgadzam się w pełni z Kurczakiem. A jasnowidzowie mówiący o sobie per "dobry krytyk" i oceniający film mając do dyspozycji kilka fotek, obsadę i jednolinijkowy opis balansują na granicy śmieszności i żenady.

Wspomnicie moje slowa po premierze. Zobaczycie

hamann666

Taaak, tak , krytyk z ciebie pełną gębą.
Dziękczynny kurhanik usypać ci już dzisiaj czy też wstrzymać się do premiery w/w filmu?
Właściwie szkoda strzępić sobie język, wystarczy zajrzeć do statystyk tegoż jegomościa i wszystko będzie jasne.
Do arcydzieł zaliczył 'Jasia Fasole' i 'Noc żywych trupów'.
Za totalnego gniota uważa 'To nie jest kraj dla ludzi starych' jak i 'Mrocznego Rycerza'.
Więcej takich "dobrych krytyków" a życie będzie weselsze:)

szzelest_

Panie "szzelest_" ile dioptri Pan ma? Gdzie Pan widzi ze do arcydziel zaliczylem "Jasia Fasole", "Noc żywych trupów". "No country for old man" to kino z najwyzszej polki wiec lepiej juz nich sie Pana osoba nie kompromituje.

hamann666

ciekawe jak to się będzie miało do "Gorączki"(no ale tam reżyserował Mann)..natomiast tutaj ostatni film tego reżysera jakoś mi nie przypasił

hamann666

Szanowny hamnannie666, bardzo ciekawy z ciebie Ktosiek.
(Aby nie było wątpliwości,założyłem gogle i po raz enty zajrzałem w zakładkę w której znajdują się ocenione przez ciebie filmy.)
Doszedłem do trzech wniosków, mam nadzieje że choć jeden z nich będzie trafny:
-z twojego profilu korzysta ktoś jeszcze i za twoimi plecami wyczynia hocki-klocki umieszczając Jasia Fasole po stronie arcydzieł.
-cierpisz na chwilowe zaniki pamięci i za cholerę nie jesteś w stanie sobie przypomnieć cóż takiego tobą kierowało przy wstawianiu "13 posterunkowi"[1997] maksymalnej noty.
No i ostatni wniosek...Niestety, nadużywasz alkoholu i niczym W.Pyrkosz w "Bo oszalałem dla niej" w upojeniu alkoholowym rozdawał na lewo i prawo ciężką kasę, tak ty, po sowicie zakrapianej libacji, siadasz przed kompem, łapiesz pion, wchodzi na filmweba i zaczynasz szaleć, a najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że operujesz tylko dwoma cyframi.Ze skrajności w skrajność.

ocenił(a) film na 7
szzelest_

Najlepsze jest to że ,,Righteous Kill" dał 10:/ czyli kolejna głupia prowokacja?

paciek

po 1. "hamann'ie666" a nie "hamnannie666"
po 2. O ile pamietam to nie przeszedlem z Panem na "TY"
po 3. zaden Pana wniosek nie jest poprawny
po 4. tylko ja kozystam z tego konta
po 5."Mr. Bean" to chyba najlepszy serial komediowy jaki powstal,
gra aktorska Rowan'a Atkinson'a jest poprostu zdumiewajaca, oryginalny chumor,
swietne pomysly tworza z niego cos wiecej niz tylko "serialik"
po 6. "Mr. Bean" znajduje sie na 63 miejscu w top swiat wiec chyba nie jestem
odosobniony w tej ocenie
po 7. to sa tylko oceny nie przypisuje tym filmom etykietki arcydziel, bo takich
obrazow moze byc tylko kilka.
po 8. a skad Pan moze wiedziec ze ja nie pamietam co kierowalo mna przy wystawianiu
oceny 13 posterunkowi,nigdy takie slowa nie padly prosze sprawdzic,
dobrze wiem czemu dalem taka ocene
To serial calkowicie niebanalny, jesli nie zauwazyl Pan, tam nie wystepuja idioci tylko
normalne madre osoby ktore udaja idotow, to jest najtrudniejsze, mysli Pan ze to jest
latwo wykreowac np. taka postac jak Stepien, serial calkiem nie az tak bardzo
surrealistyczny jak moglo by sie wydawac, nawet nie ma Pan pojecia co sie wyrabia na
posterunkach policji, swietne kino absurdu i artystycznego poczucia chumoru.
po 9. prosze nie uzywac wurgarnych zwrotow i oskarzania mnie o naduzywanie alkoholu
po 10. przyznaje oceny 1 dla filmu slabego, 10 dla filmu ktory czyms mnie zachwycil,
w dzisiejsze kino praktycznie wypralo sie z oryginalnosci i nowych pomyslow,
ciagle powtarzane i peznadziejne koncepcje, doprowadzaja mnie do szalenstwa,
dlatego tez kazda proba stworzenia dobrym jakiegos elementu rzemiosla filmowego
jest nagradzana 10, jesli film byl sredni nie wystawiam ocen, tylko dzieki skrajnym
ocenom moge wplynac na zmiane miejsca tego obrazu by byl na bardziej odpowiednim.
po 11. dalem "Righteous Kill" 10 dawno temu dlatego ze w ten czas ten film zapowiadal
sie calkiem niezle, moge Pana zapewnic ze jesli film nie spelni moich oczekiwan zmienie
ocene.

hamann666

Ciężki z ciebie przypadek , więc musimy zacząć od początku.
Jeśli chcesz aby twą personę zaczęto traktować poważniej i z należytym szacunkiem(choć na tym etapie twojego rozwoju jest to raczej niewykonalne), musisz, powtarzam , m u s i s z przestać robić tyle błędów ortograficznych.Zanim klepniesz "wyślij" bądź tak łaskaw przeczytać to co przed chwilą spłodziłeś.
Udzielę ci przyjacielskiej rady, używaj przeglądarki firefox'a, to programistyczne cuda ma w sobie zaaplikowaną opcję,(sprawdzanie pisowni podczas wprowadzania tekst) dzięki której twoje życie będzie łatwiejsze i nie narażone na śmieszność.
I na litość Boską, bądź konsekwentnym w tym co piszesz:
cytuje
-"Gdzie Pan widzi ze do arcydzieł zaliczyłem "Jasia Fasole"
a po chwili
-:"Mr. Bean" to chyba najlepszy serial komediowy jaki powstał"
To samo tyczy się "No country for old man" , itd, itp...szkoda czasu i miejsca na wypisywanie kolejnych myślowych perełek.
I to by było na tyle, kończę temat, jako "prawdziwy krytyk" zapewne krytyki się nie boisz i po męsku przyjmiesz me słowa na klatę.

szzelest_

Czy skonczy mnie Pan w koncu obrazac? "(choć na tym etapie twojego rozwoju jest to raczej niewykonalne)" Ja o Panu nic takigo nie wypisuje, Panska impertynencja juz zaczyna mnie denerwowoac.
Nie wiem czy Pan zauwazyl ale nie uzywam polskich znakow wiec czasami to dziwnie wyglada i wlasnie tak piszac moze sie trafic blad, kiedy czlowiek sie zagapi i np. zje literke "r" i w slowie korzystam pojawi sie blad.
Firefox'a mam od kilku lat i mam tak opcje wlaczona, ale kiedy pisze sie bez polskich znakow to wszystko jest na czerwono.
Niech Pan przeczyta to jeszcze raz, najlepszy serial a arcydzielo, to calkiem 2 rozne slowa.
Nigdy nie powstal zaden serial ktory byl arcydzielem.
Prosze mi powiedziec czemu "no country for old man" dostalo tyle nagrod tyle ludzi docenia ten film, czemu zarobil tyle pieniedzy? Wszyscy sie myla prawda? Dla mnie to swietny film i nie zmienie oceny o nim.
Zaczal Pan robic offtopa i go Pan ciagnie i ciagnie, czy przeczytal Pan temat kiedy pisal pierwszego posta?
Czy Pan jest z CBŚ czy co... wchodzi pan na forum zamiast o filmie pisac to doczepia sie Pan mojej osoby, sprawdza moje oceny, moje filmy ipt. i zaczyna wysmiewac moje decyzje, czy aby sie Pan nie zapomnial, kim Pan jest do cholery zeby oceniac moj spojrzenie na kino.

hamann666

Wytrzyj smarki, umyj ząbki i możesz iść już spać.
Amen.

ocenił(a) film na 7
szzelest_

Nie rozumiem was ludzie. Jak można oceniać film którego się nie widziało? Już pomijam to że najpierw wstawia sie mu 10 a potem mówi że nie będzie to wielki film. Naprawde dla mnie jest to kompletnie niezrozumiałe! Czyli wynioskując z tego może być jeszcze kilka filmów które oceniłeś ponieważ cytuje: ,,zapowiadal sie calkiem niezle" ale nie obejrzałes???