8/10,bardzo dobry film z gwiazdorską obsadą,rewelacyjny,mroczny klimat Nowego Jorku,ciemna strona miasta:),zły i dobry glina...,samosąd,seks,przemoc,śmierć,ból i cierpienie,ludzkie patologie,ludzie,którzy nigdy nie powinni byli się urodzić za ,to,jakimi byli i za to musieli umrzeć,ktoś po prostu wziął sprawy w swoje ręce i pozamiatał,ponieważ wymiar sprawiedliwości zawiódł i nie potrafił im wymierzyć kary wprost proporcjonalnej do popełnionej zdrodni,fajny motyw zostawiania interesujących wierszy na miejscu wezwania,film ogląda się bardzo dobrze,fajne zakończenie,polecam.
Coś mi się zdaje , że nie widziałeś dobrych filmów z tymi aktorami... Film zrobiony po to żeby przyciągnąć do kin właśnie tym , że grają w nim Pacino i Deniro. Im starsi tym gorzej im to wychodzi co widać doskonale w Zawodowcach. Spodziewałem się że będzie na poziomie ale niestety porażka jak dla mnie. Tak więc nie radzę za wcześnie zachwycać się ewentualnymi przyszłymi produkcjami z tym duetem bo pewnie i tak będzie kicha...
nie mogę się z tym zgodzić to profesjonaliści Marlon Brando grał do końca i pozostawił po sobie smak profesjonalizmu oni robią to samo. Film jest dobry oglądałam go dwa razy i nie mogę mu nic złego zarzucić ( w przeciwieństwie do Slumdoga) to moja opinia mi się podobało dobrze się ogląda