Zawodowcy

Righteous Kill
2008
6,4 33 tys. ocen
6,4 10 1 33111
4,7 17 krytyków
Zawodowcy
powrót do forum filmu Zawodowcy

Righteous Kill

ocenił(a) film na 6

Duże oczekiwania, spore rozczarowanie, ale nie było aż tak źle. Fabuła filmu nie zachwyca, bo podobnych tematów w kinie było już mnóstwo i oglądając ten film cały czas miałam wrażenie, że gdzieś już to widziałam (najbardziej nie podobały mi się te wierszyki pozostawiane na zwłokach), ale zawsze pozostaje jeszcze gra aktorska, która w przypadku Righteous Kill była naprawdę dobra. Cieszę się, że duet De Niro i Pacino znów pokazał się razem na ekranie. Całkiem fajną rolę miała też Carla Gugino.

sagrada_g

A też oglądałaś w wersji "Cam"?
<za krotki>

ocenił(a) film na 6
KarolinaM

Nie, wybrałam się do kina. W Polsce jeszcze nie ma, ale w Stanach już jest.

ocenił(a) film na 1
sagrada_g

jak się mieszka w Baltimore? to jedno z moich ulubionych filmowych miast, np. film ''Diner'' swietne kino.

ocenił(a) film na 6
GhostFace

Odpowiadając na pytanie dotyczące Baltimore, to byłam tam tylko 3 miesiące. Podobało mi się, ale nie chciałabym tam mieszkać.

Akcja "Ladder 49" też ma miejsce w Baltimore.

ocenił(a) film na 4
sagrada_g

Podobne odczucia. Też byłem rozczarowany trochę. De Niro i Pacino pokazali klasę, jednak poza nimi film nie prezentuje nic ciekawego. Jest poprawny, ogląda się go przyjemnie, ale niestety nie ma w nim nic głębszego.

ocenił(a) film na 8
sagrada_g

Zgadzam się z autorem tematu. De Niro i Pacino naprawdę solidni, ale cała fabuła bardzo słaba i przewidywalna.