Zawodowcy

Righteous Kill
2008
6,4 33 tys. ocen
6,4 10 1 33111
4,7 17 krytyków
Zawodowcy
powrót do forum filmu Zawodowcy

Polski tytuł filmu nawiązuje chyba do głównych aktorów,którzy bez wątpienia są zawodowcami w swoim fachu,jednak w tym filmie nie zachwycają.Wiekszość na forum podczas swoich refleksji na temat tego filmu przytacza wspólną scene aktorów w "Gorączce", gdzie obydwaj panowie błyszczeli.Był to ich pierwszy wspólny występ na planie i moim zdaniem to osobista rywalizacja aktorów sprawiła że "zawodowcy" pokazali się z najlepszej strony,ale nie tylko.W "Gorączce" kawał solidnej roboty wykonał reżyser,czego nie można potwierdzić w tym przypadku.Przez cały film wieje nudą!I naprawdę chciałbym cała wine za to zrzucić własnie na rezysera,jednak Pacino i De Niro też się do tego przyczynili.Odniosłem bowiem wrażenie jakby próbowali doścignąć samych siebie z poprzednich wspaniałych kreacji-niestety nieudolnie,czyżby wiek zrobił swoje?.Ponad to film jest prostolinijny i przewidywalny,spodziewałem się ciekawej intrygi i zaskakującego zakończenia,do którego wydumania trzeba wysilić nieco szarych komórek,zupełnie niepotrzebne streszczenie całości w formie retrospekcji jakby potwierdza fakt że film kierowany jest do osób mających problem z w/w czynnością.
Osobiście,jestem rozczarowany.Moja ocena "poniżej oczekiwań".