Zawodowcy

Righteous Kill
2008
6,4 33 tys. ocen
6,4 10 1 33111
4,7 17 krytyków
Zawodowcy
powrót do forum filmu Zawodowcy

"pewnie będzie klapa", "nie będzie to wielki film", "coś tu nie gra"... Chyba najpierw trzeba obejrzeć film a nie bawić sie w Nostradamusa.. albo jak jesteście tacy pewni, że bedzie zły to po cholere sie interesujecie kiepskim filmem.. idźcie oglądać dobre.. :/

ocenił(a) film na 7
freeze84

w stu procentach zgadzam się z przedmówcą - jojczenie jeszcze przed obejrzeniem filmu? po prostu kretynizm. ale widzę,że takich "Nostradamusów" jest tu full. żenada...

freeze84

Na festiwalu w Wenecji nie zrobił on furory, więc...

transformator3d

Dokladnie, a w Wenecji z roku na rok coraz gorsze filmy pokazuja i to martwi.
Al i De Niro to swietni aktorzy ale zeszlego wieku i wielbienie filmu tylko dlatego ze graja w nim jest juza przesada. Z kazdym nowym filmem jest coraz slabiej, choc trudno im sie dziwic maja kase uznanie i zdobyli wszystkie nagrody jakie mogli, w dodatku maja swoje lata, na ich miejscu w ogole bym juz nie gral, tylko ogladal i podziwial innych.

Za bardzo patrzycie na to pod katem Al'a i Roberta!!!!!!!!!!!!!!

hamann666

A z tym się nie zgodzę.
Bo De Niro jest jeszcze w stanie zagrać bardzo dobrze - Gwiezdny Pył...

Więc... ^^

Wystarczy poczekać dwa lata...

transformator3d

Gwiezdny pyl... buahahaha to miala byc dobra gra...

Robert calkowicie sie nie nadaje do takich roli!
On w tym filmie byl zalosny, mozna wyroznic O'Toole albo Claire Danes ale napweno nie De Niro.

PS film calkiem przyzwoity :)

ocenił(a) film na 7
hamann666

Gwiezdny pył świetny film i bardzo dobra gra De Niro, potwierdził w tym filmie Robert, że właśnie takie role mu nie straszne i potrafi w nich zagrać.

A swoją drogą widziałeś już Righteous Kill ? Bo widzę, że wystawiłeś ocenę? Ciekawe... I jak tu zagrał De Niro? Nadaje się?

LuBe

Nie zgadzam sie z toba, ale zobaczysz ze to nie bedzie nic dobrego, ja od Al'a czy Roberta wymagam duzo lepszej roli niz od kazdego innego ziutka z ulicy. "Heat" to bylo cos, oczywiscie zobaczymy moze sie myle.

hamann666

Weź pod uwagę to że za ten film bierze się Avnet (88 minut) a nie Mann!

transformator3d

Mimo to nie warto przekreślać film, którego się nie widziało z powodu reżysera... Może i 88 minut nie jest najlepszym filmem w jakim zagrał Al, ale także nie najgorszym...

Squirrel_2

Ok spoko.
Ale czy ja z góry przekreślam film?
Uważam tylko że nie będzie jakąś mocną pozycją jak owa Gorączka itp.

transformator3d

Tak przekreslasz skoro juz zakladasz, ze to nie bedzie mocna pozycja. A w ogole co to za porownanie do Goraczki skoro rezyser jest inny? Ten film sadze ze bedzie dobrym kinem akcji z domieszka delikatnego humoru co widac po zwiastunie, a porownywanie go do Goraczki mija sie z celem. Ten rezyser mial wizje nakrecenia filmu po swojemu i tak wlasnie zrobil. A czy nakrecil dobry film to mozna dopiero ocenic po seansie, i nawet argumenty ze w wenecji nie zrobil wrazenia dla mnie sa bezsensowne, bo im moze sie nie podobac, ale dla mnie moze byc rewelacyjny to sa tzw. gusta i gusciki ;)

ewqaz1

O matko boska.
Ale czytać to Cię nie uczyli?

Nic nie przekreślam. Nie będzie to mocna pozycja porównując do OWEJ GORĄCZKI. Argh!

Widać, że nie będzie to dobre kino...
Zresztą, sama obejrzysz to się przekonasz dlaczego.

LuBe

Popieram w 100%.
Gwiezdny Pył to świetna rola De Niro.
I ... niecodzienna mógłbym rzec.

hamann666

"Buahahahaha" to ja zrobiłem czytając ten komentarz.

Dziękuję za uwagę.