PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=474995}

Zbaw mnie ode złego

My Soul To Take
2010
5,0 12 tys. ocen
5,0 10 1 12166
2,5 6 krytyków
Zbaw mnie ode złego
powrót do forum filmu Zbaw mnie ode złego

Zmęczyłam się pisaniem epistoły na forum Twilighta więc tu będzie krótko i na temat.
Ostatnio obejrzałam nową produkcję Wesa Crevena i muszę przyznac iż pomimo wciąż powracającego powielania schematu seryjnego mordercy i grupki nastolatków, produkcja ta całkiem mi się spodobała. W zalewie tandety i kiczu,który ostatnio serwują nam twórcy horrorów film ten wyróżnia się dośc pozytywnie.
Oglądając go miałam cały czas uczucie ze stoi za nim reżyser Koszmaru i Krzyku co powodowało niezłą zabawę podczas projekcji i do samego końca nie wiedziałam kto faktycznie jest mordercą.
Film ten nie będzie przełomem w dziedzinie horroru ani nie zmieni waszego światopoglądu,ale dla mnie było to 107 minut niezłej zabawy i tego samego życzę wam na seansie.
Jeśli wasze zdanie będzie odmienne od mojego to w końcu nic się nie stanie bo pamiętajcie że to tylko film :-)
Pozdrawiam

gennie85

Czyli na pójście do kina ze znajomą w nudny wieczór odpowiedni ?
Jeżeli tak to na pewno pójdę . A i pyt. jest coś "zaskakującego" jakaś tajemnica czy coś .

kirik121

Po ten film sięgnęłam tylko przez wzgląd na nazwisko reżysera, historie takie jak ta - o seryjnym mordercy- powstają najczęściej i w 90% przypadków to chłamy. Po seansie byłam pozytywnie zaskoczona więc jeśli masz przed sobą nudny wieczór,fajną koleżankę pod ręka i nastawienie że idziesz oglądac coś lekkiego to duża szansa że obraz Ci się spodoba.
Co do zagadki to oczywiście jest - od zawsze zresztą ta sama w tego typu filmach,czyli pytanie Kto Zabija?
Miłego seansu życzę jeśli się wybierasz i po powrocie możesz napisac opinię...:-)

ocenił(a) film na 7
gennie85

pozostaje mi podpisać się obiema rękami - nie rozumiem malkontentów - film jest niezły - a to już baaardzo dużo na tle chłamu

ocenił(a) film na 7
piotrbimbasik

Film naprawdę fajny. Spodziewałem się trochę gorszego filmu, ale jednak pozytywne zaskoczenie :) Zagadka dość ciekawie rozwiązana :)

ocenił(a) film na 8
gennie85

Całkiem fajne i przynajmniej klimatyczne, w przeciwieństwie choćby do niedawnego Jasona, skaczącego jak goryl po amfie.