PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=474995}

Zbaw mnie ode złego

My Soul To Take
2010
5,0 12 tys. ocen
5,0 10 1 12175
2,9 7 krytyków
Zbaw mnie ode złego
powrót do forum filmu Zbaw mnie ode złego

Wes Craven,

ocenił(a) film na 5

świetny reżyser ..Twórca m.in. 'Koszmaru...' nie stanął na wysokości zadania... Dzisiejszego dnia obejrzałem obydwa filmy ... Ze smutkiem muszę przyznać, iż zasada dotycząca wina, a mianowicie 'im starsze tym lepsze' w tym przypadku reżysera nie dotyczy. Po cichu spodzieałem się epickiego powrotu mistrza grozy... No nie wyszło ...ale nie jest tak źle. Odtwórca głównej roli potrafił wykrzesać z siebie prawdziwy altorski talent i troszkę podnieść rangę tego filmu. Film średni... Ale może Craven'owi już się nie chce?? Wierzę, że to był incydent ... Oby...

użytkownik usunięty
hooby_89

Każdy chce mieć swój film w 3D nie ważne jaki, ważne żeby był... Wes w swoim dorobku ma i to nie jedną słabą produkcję ale to co zobaczyłem teraz... tutaj mnie wkurzały podczas początkowej akcji teksty typu "a masz ty zasrany gnoju" i takie tam inne... to takie dziecinne zbędne gadanie podczas tego jak ktoś się bije, oczywiście bez sztucznej wygenerowanej komputerowo krwi się nie obyło (kino zamiast się rozwijać to cofa się w tył i to bardzo pod względem FX) było to aż tak widocznie, że psuło cały obraz :/ a właśnie sceny mordu, że tak powiem powinny być kwintesencją dla takich filmów i wykonane perfekcyjnie dlatego też z powodu skopania tych scen będę za każdym razem zaniżał ocenę filmom bo takie coś jest moim zdaniem straszną amatorszczyzną, i kiczem, wcale mnie nie zdziwi iż Krzyk 4 również taki będzie... Irytowała mnie laska ze swą świętobliwością (jak bym czytał Kinga) to strasznie zbędne a i głupi amerykańscy nastolatkowie mogą się jarać takimi opowiastkami i tworzyć jakiś denne legendy, które moim zdaniem przestraszyć mogą dzieciaków w wieku 10 lat, a w filmie widzimy jakby nie było już jako tako wiek licealny chyba, że z nadmiaru tych fast foodów, które żrą na co dzień nawet w szkołach z pokolenia na pokolenie rodzą się mutanci...