PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665399}

Zbaw nas ode złego

Deliver Us from Evil
2014
6,6 81 tys. ocen
6,6 10 1 81325
5,4 11 krytyków
Zbaw nas ode złego
powrót do forum filmu Zbaw nas ode złego

świetny film

ocenił(a) film na 10

nie rozumiem negatywnych komentarzy

ocenił(a) film na 10
gromadzka_k

można obejrzeć na p l a y t u b e kropka p l ale tylko po angielsku

gromadzka_k

Dobry film,podobal mi sie.

ocenił(a) film na 7
gromadzka_k

Ja nie rozumiem twojej wypowiedzi i niepotrzebnie założonego tematu.Napisałeś,fajnie,ale co przemawia za tym że dałeś taką ocenę a nie inną? Bo twoja wypowiedź nic nie wnosi.Zero argumentów...

ocenił(a) film na 10
kacperowski20

ciekawy scenariusz, dobra gra aktorska, jak dla mnie wart obejrzenia

ocenił(a) film na 7
gromadzka_k

Okey,pewnie obejrzę za jakiś czas :) Kiedy wychodzi na dvd? Masz może info?

ocenił(a) film na 4
gromadzka_k

to poczytaj te komentarze a zwłaszcza te uargumentowane... z taką obsadą i poziomem technicznym to wyszła lipa, moim zdaniem.

ocenił(a) film na 6
maciej_janicki

Obsadą? Okej zgodzę się może nieco drętwy w tej roli Eric Bana... poza tym na koniec the doors i scena egzorcyzmów - doskonałe połączenie, nie widziałam lepszej jak dotąd sceny egzorcyzmu. Trupy - charakteryzator chyba powinien być obsypany mnóstwem nagród, bardzo realistycznie ukazane. I jak z założycielem tematu również zbyt niska ocena, film wciąga i jest ciekawy... można się przestraszyć, fabuła przejrzysta i jasna. Co jeszcze hm jeśli ktoś lubi horror z tematyką demonów i okultystki, to polecam gorąco.

ocenił(a) film na 5
maciej_janicki

Przecież właśnie poziom techniczny w filmie jest naprawdę dobry.

ocenił(a) film na 7
maciej_janicki

Poziom techniczny słaby ? hahaha

Zazwyczaj jak producentem filmu jest Jerry Bruckheimer, to film od strony technicznej jest git i jest również git w tym przypadku.
Aktorstwo również było dobre. Bana wypadł bardzo wiarygodnie, polecam sobie przeczytać książkę, która jest moim zdaniem lepsza od filmu, bo zawiera więcej ciekawych historii i przypadków egzorcyzmów wykonywanych przez tego policjanta.

Chyba że oglądałeś to na laptopiku w jakiejś ciemnej kanciapie gdzieś w kącie, to może poziom techniczny wydawać się Tobie słaby....