PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665399}

Zbaw nas ode złego

Deliver Us from Evil
2014
6,6 81 tys. ocen
6,6 10 1 81322
5,4 11 krytyków
Zbaw nas ode złego
powrót do forum filmu Zbaw nas ode złego

Mnie się podobał właśnie ze względu na swój klimat - człowiek oglądając ten film, ma wrażenie, że taka historia może się wydarzyć na prawdę...
Może nie miał za dużo elementów horroru ale był przez to bardziej realistyczny.
Podsumowując - polecam!

ocenił(a) film na 8
Maggie1980

Zgadzam się z Maggie1980 , podszedłem do tego filmu z rezerwą a bardzo miło mnie rozczarował i jako kryminał i jako horror.
Można by nawet pokusić się że w świetle ostatnich gniotów to prawie perełka chodź oczywiście nie bez wad.

ocenił(a) film na 7
Maggie1980

Również się zgadzam, fajny klimat, fabułą też całkiem spoko, 7 zasłużone

ocenił(a) film na 8
Maggie1980

Już dawno takiego dobrego klimatu nie widziałem 8/10

ocenił(a) film na 8
Maggie1980

Ja to samo daje mocne 8 bo jako horror i jako kryminał jest ogólnie spoko.

ocenił(a) film na 3
Maggie1980

Strasznie się rozczarowałem, nie wkręcił mnie ten film ani na moment. Promowany jako horror okazał się mocno naciągany i taki na siłę przesadzony w swojej formie (jeszcze tylko smoków tam brakowało i latających potworów spaghetti) przez co nie mogłem się przekonać. Dodatkowo czułem się jakbym oglądał film akcji a nie horror, nic, dosłownie nic mnie nie przestraszyło/zaniepokoiło/wzbudziło mojego zainteresowania. W dodatku nie wiem gdzie tam jakiś realizm <uwaga, treść filmu> jakiś gościu łazi po zoo, nikt go nie przymknie/przesłucha, robi co chce, wypuszcza lwy, jakieś zwłoki znajdują w mieszkaniu ludzi, to co oni nie wiedzieli, że gościu zaginął w ich chałupie? Do DE z takim filmem, dlatego 3/10.