Zbaw nas ode złego

Deliver Us from Evil
2014
6,6 82 tys. ocen
6,6 10 1 81528
5,4 11 krytyków
Zbaw nas ode złego
powrót do forum filmu Zbaw nas ode złego

Jeśli jest ktoś kto już widziała film, proszę o opinię. Chciałam się wybrać na niego do kina, ale nie
chcę przeżyć rozczarowania. A takie horrory często okazują się klapą.....

ocenił(a) film na 4
Victoria_5

Lubię filmy o takiej tematyce, ale ten był jakimś nieporozumieniem. Film miał potencjał, ale coś poszło nie tak i był po prostu nudny z napięciem równym zero. No dobra, były dwie sceny gdzie coś wyskoczyło z ekranu i na tym koniec. Nie polecam :(

ocenił(a) film na 8
Tosia_5

WITAM. Ja jestem świeżo po seansie. Ja mam odmienne odczucia co tosia...mi film bardzo się podobal ale nie nastawiałem się na horror a raczej kriminal / thiller. Jak dla mnie sprawnie opowiedziana historia skupiajaca się na kilku glownych watkach. Pare momentow do przestraszenia ale glownie kriminal thiller.....można go trochę porownac do constantine....ale ten jest NIBY oparty na prawdzie i mniej bajkowy niż constantine, chociaż ciężko porownac oba filmy bo sa duże roznice, ale przecież contantine to tez nie był horror.

Polecam, jak chcesz zobaczyć thliler // kriiminal....no i moze w 20% horror

robert_rurka

A mam jeszcze pytanie :) Czy film jest dość obrzydliwy, w sensie krawy? Bo na zwiastunie jest kilka takich scen...

Victoria_5

Dobry nawet, brak faktycznie przekazanych emocji prosto z ekranu, ale nie żałuję. Ze scenami krwawymi to dosłownie kilka momentów było takich obrzydliwych, ale pasowały tam. Niesamowicie zrobiona postać opętanej matki, najlepsza moim zdaniem postać.

ocenił(a) film na 7
dzeksonowax3

Ładne zdjęcie w profilu :) Mnie film tak zaciekawił, że zamówiłem sobie książkę. Ciekaw jestem jaka różnica będzie między książką a filmem. Film zawierał fajne wątki i by mógł być jeszcze bardziej rozbudowany, 2h zleciały bardzo szybko.

rbk23

potwierdzam zdjęcie i bohaterka... hlip hlip hlip

ocenił(a) film na 7
Victoria_5

Ja polecam, dziś byłem i musze powiedzieć , że pożądny horror , a w zasadzie mieszanka thrillera z horrorem . :)