Film, który z początkiem budzi wiele nadziei, kończy się jako kompletny gniot. Dawno nie oglądałem
filmu, który by nie spełnił oczekiwań na dobrą rozrywkę. Rozrywka ta nawet nie była jakakolwiek.
Nie polecam.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!BĘDZIE SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jak dla mnie film od początku był po prostu nudny i niewciągający. Horrory takie jak "The Ring", "Obecność", "Inni" miały od początku klimat, nawet jeśli nie było tam straszenia non stop. Na tym gniocie wynudziłam się jak nigdy. Nie było ani jednego momentu, który by mnie wystraszył, a jestem strachliwą osobą. Większość czasu się śmiałam pod nosem i tak jak większość ludzi zerkałam na zegarek. Jedyny moment emocji jaki odczułam to wyrzucenie tego dziecka w zoo, pewnie dlatego, że sama jestem mamą. Niektóre żarty w filmie były niezłe :)
Ale ogólnie wszystko schematyczne, postacie przerysowane.
Ode mnie 3 gwiazdki.
Kino ODRADZAM. Poczekajcie, aż będzie dostępny za darmo w TV.
Naucz się młody człowieku tolerować opinie innych. Mi się nie podobał i mam prawo wyrazić swoje zdanie. Pooglądaj sobie znów American Pie, któremu dałeś taką wysoką notę, pobaw się szarlotką mamy to Ci przejdzie to ciśnienie :-)
Bez pozdrowień
Filmu nie oglądałem i wciąż się waham bo oceny "FILMWEBOWICZÓW" są różne jaki kierunki świata a filmów o egzorcyzmach oglądaliśmy już wiele. Uważam, że nie istnieje coś takiego jak opętanie przez złe duchy. To ludzie między sobą dzielą dobro i zło i to od nas samych zależy jakimi chcemy być.
@Tomik_4
Oglądaj śmiało, 3 to stanowczo za niska ocena. Niżej niż 6 bym nie dał na pewno, chociażby ze względu na muzykę. Odnośnie drugiej części zdania no to egzorcyzmy, każdy ma swoje zdanie na ten temat :). Nie jest stricte religijny, bardzo nie typowa rola księdza tutaj.
Może i obejrzę choćby ze względu na grę Oliwii Munn w tym filmie. Podobał mi się film "Egzorcyzmy Emily Rose" ale po zwiastunie widzę że ten film jest gorszy od "Egzorcyzmów..." Mylę się?
dokładnie oglądaj śmiało to jest niezły film i przedewszystkim nie nudny chodź znajdzie sie pare oklkepanych motywwów to jednak jest świetną rozrywką na deszczowy letni wieczór
Jeśli już to idź przynajmniej w czasie promocji i zapłać mniej za bilet :) Oceń film sam i podziel się opinią :)
Ja tylko zażartowałem a Ty już się rzucasz jak by Ci ktoś zabawkę z piaskownicy zabrał.
Gratuluję.
To ja stanę pośrodku i zapytam tak - nie jestem fanem horrorów,ale film kilka razy mną wstrząsnął.
Jak oceniacie go na tle innych horrorów ?
Na tle innych horrorów wypada poprostu kiepsko, nie wnosi nic nowego ani zaskakującego.
zgadzam sie że na tle innych horrorów wypada gorzej ale 3 to chyba nieco krzywdząca ocena (uważam że ocena to sprawa indywidualna i każdy ma prawo wystawić jaką chce żeby nie było ) z drugiej strony niech mi ktoś wskarze ciekawaszy tego roczny horror tylko błagam nie Uśpieni bo ten mi sie wyjatrkowo nie podobał.
Jak dla mnie film strasznie nużący. Bardzo długo prawie nic się nie działo, wiec bardzo zaskoczył mnie fakt ze minęła już ponad godzina filmu. Poszedłem na film ze względu na Erica Banę a otrzymałem Banę pogryzionego po rękach i nogach więc zasmuciło mnie wydanie 30 zł na coś takiego. ;]
Spoiler!
Najbardziej "wystraszyły" mnie sceny: z kotem, z niedźwiedziem i halucynacje Erica Bany (przy łóżku córki oraz podczas oglądania zapisu z kamer). Film z całą pewnością można było zrobić lepiej. Najbardziej irytowały mnie wstawki The Doors pojawiające się w kluczowych momentach, takich jak np. rytuał egzorcyzmu. Moim zdaniem zupełnie psuły klimat i zamiast budować napięcie - skutecznie go obniżały. Mam również mieszane uczucia co do murzyna - policjanta znajdującego się za lustrem weneckim podczas egzorcyzmu i wypowiadanych przez niego kwestii. Przed kluczową zdawało się sceną filmu, wszyscy w kinie pękali ze śmiechu,a nie do końca o to w tym wszystkim chodzi ;)