Który z nich jest lepszy? Co polecacie ? Ciekawa jestem waszych opinii :)
Obecność zdecydowanie lepsza, bardziej mroczna i z lepszym klimatem, powoli buduje napięcie. Ja polecam oba jeśli lubisz horrory z udziałem opętań ;)
Jestem świeżo po seansie, Film cienki jak drut. mężczyzna opętany umazany krwią i wiszący na krzyżu. Ogólnie dużo krwi. Obrzydliwość i niesmak. Zdecydowanie odradzam.
Wiesz co? gon sie! Obecnosc to film oparty na faktach! A ty hejtujesz!! I kogo Ty nazywasz dzieckiem? Rozumiem jak Bys napisal ze Ci sie nie spodobal, to wiadomo\ rzecz gustu, a nie odrazu wypisywac "trudno zeby bylo cos gorzsze od obecnosci" Jak chcesz to Ci moge polecic kilka innych horrorow ktore sa duzo gorsze od obecnosci.. Nara
Zauważ, że to nie ja Cię zacząłem obrażać. Nie podobał mi się, to chyba nie trudno wywnioskować z mojej wypowiedzi. Nudny, przewidywalny i powtarzający wszystko, co już tyle razy było wałkowane w tym gatunku. Marketingowy chwyt pod tytułem "oparty na faktach" też już chyba wszyscy znają, ale widać dzieci i ciemną masą łatwo jest nabrać na takie tanie sztuczki ;) Over'n out!
Moze nie powinienem sie wypowiadac na ten temt poniewaz nie ogladalem "Zbaw nas ode zlego" Ale za to ogladalem "Obecnosc" - I moge Ci smialo polecic ten film. Moim zdanie bardzo dobry horror a zwlaszcza wtedy kiedy ogladasz go sama poznym wieczorem z sluchawkami w uszach..Pozdrawiam
Obecnosc byla duzo lepsza, trzymala w napieciu. Bylem na "Deliver us from evil" w kinie i musze stwierdzic ze film sredni, a na ostatniej scenie to az wybuchlem smiechem jak zobaczylem gostka i jego wyrac heh, pozdrawiam i czekam na "Anabelle"