PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=665399}

Zbaw nas ode złego

Deliver Us from Evil
2014
6,6 81 tys. ocen
6,6 10 1 81066
5,3 12 krytyków
Zbaw nas ode złego
powrót do forum filmu Zbaw nas ode złego

Świetnie się zaczął, świetnie rozwinął, ale końcówką mnie nie tylko zdenerwowali ale też rozbawili. na dodatek znowu te same motywy w koncówce co wszędzie. Eh szkoda bo był potencjal. Sam Raimi by to dobrze wykończył:)

ocenił(a) film na 6
daniel_r78

Faktycznie, początek i środek filmu naprawdę dobre, ale końcówka jakaś taka bez szału. Właściwie ciężko powiedzieć czego zabrakło w końcówce, po prostu trochę siadła akcja, nie porwało to zakończenie. Przez to z początku chciałem dać 7/10, ale tak mogę dać tylko 6/10, choć idealne by było takie 6,5.

Victor_

Chyba zabrakło pomysłu na wykończenie. Sam Raimi jest znany z tego że potrafi zaskoczyć zakończeniem dlatego przyszedł mi do głowy. Końcowy egzorcyzm i wypędzenie demona to sztampowe, a liczyłem na coś więcej. jeszcze do tego ten śpiew księdza- zachciało mi się śmiać. Wolałbym żeby wydarzyło się cos pesymistycznego bo to bardziej szokuje:)

ocenił(a) film na 7
daniel_r78

Widać dostatecznie dużo pesymizmu dostarczyło SPOILER ALERT uśmiercenie tego sympatycznego policjanta, kolegi głownego bohatera KONIEC SPOJLERA żeby dawać straszne zakończenie :)