PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=131713}

Zbrodnia w China Lake

The China Lake Murders
1990
5,8 31  ocen
5,8 10 1 31
Zbrodnia w China Lake
powrót do forum filmu Zbrodnia w China Lake

'The China Lake Murders' ma swoje plusy i minusy. Z jednej strony trochę powiewa tu nudą, akcja pełznie w ślimaczym tempie...ale Michael Parks jako maniakalny glina na motocyklu, mający problem z nadużywaniem autorytetu (gdy ktoś mu się nie spodoba, zostanie niechybnie sterroryzowany i wepchniety do bagażnika własnego wozu, gdzie przyjdzie mu szczeznąc w pustynnym upale) to duży atut tej produkcji. Jego chropowaty głos, buntowniczo-nonszalancki styl bycia, warczący motocykl i pustynne krajobrazy bezdennej pustki wynagaradzają trochę ogólną stagnację. Postać Donnelly'ego jest zdecydowanie bardziej złożona i ciekawsza niż nudny szeryf a la ciepłe kluski - Tom Skerritt (czy on grał kiedykolwiek kogoś innego niż dobrego glinę czy przykładnego tatuśka?).
Jeśli wczuć się w ten specyficzny klimacik lat 90', seans na pewno nie okaże się strzałem w kolano.

south-of-heaven

21.01.1994 Polonia1 20:00

south-of-heaven

Film dość przewidywalny, ale całkiem niezły. Nie wiem czemu, ale bardziej kibicowałem temu gliniarzowi na motorze niż szeryfowi :) Michael Parks zagrał rewelacyjnie.